Ring-Pass eist onderzoek van KNHB na 'manipulatie' bij wedstrijd Laren tegen Bloemendaal

Ring-Pass eist onderzoek van KNHB na ‘manipulatie’ bij wedstrijd Laren tegen Bloemendaal

Het zal weinigen zijn ontgaan dat de wijze waarop Dames 1 is gedegradeerd uit de Hoofdklasse Zaal, de gemoederen bezighoudt. De club meldt via haar website dat de dames zich zeer kranig hebben geweerd in de zware competitie. Handhaving was dichtbij.

De dames waren afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd tussen Bloemendaal D1 en Laren D1. Er is in de media veel aandacht besteed aan de wijze waarop deze wedstrijd is verlopen. De frustraties Ring-Pass Delft is dan ook zeer begrijpelijk.

Voor de club was het verloop van deze wedstrijd gecombineerd met wat er eerder in de competitie aan vooraf ging, reden om de KNHB te verzoeken een onafhankelijk onderzoek te laten instellen. 

Het onderzoek moet zich richten op de vraag of er sprake is geweest van manipulatie van de wedstrijd en er dus vooraf onderling afspraken zijn gemaakt over de uitslag.

Dit verzoek is inmiddels aan het Hoofdbestuur van de KNHB gestuurd; Ring-Pass Delft heeft het bestuur van Bloemendaal en Laren hiervan op de hoogte gesteld.

Of de KNHB iets met de bijzondere wedstrijd van Laren tegen Bloemendaal gaat doen, is sterk de vraag. Eerder dit seizoen werden duidelijke beelden van onsportief gedrag in de Tulp Hoofdklasse Heren tussen Oranje-Rood en Amsterdam naderhand ook niet veroordeeld.

Reageer