Oranje Zwart verslaat Bloemendaal in slotminuten

Oranje Zwart heeft goede zaken gedaan in de finale van de play-offs. Vandaag won de ploeg uit Eindhoven de eerste wedstrijd van Bloemendaal met 2-3. Lees hier wat er gebeurde in de eerste finalewedstrijd.

MinkvanderWeerden.mdw
credit: Maurice de Wert

Onder aanmoediging van oud-ploeggenoot Sardar Singh, nam Bloemendaal het vandaag in de eerste finalewedstrijd thuis op tegen Oranje Zwart. De ploeg uit Eindhoven begint sterk aan de wedstrijd. In de derde minuut krijgen de gasten al een strafcorner. Tot twee maal toe ziet Oranje Zwart de bal via een voet van Bloemendaal naast gaan maar bij de derde poging is het wel raak. Specialist Mink van der Weerden speelt de bal hard achter keeper Jaap Stockmann en zet zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Oranje Zwart heeft de gedurende de eerste helft overhand en bij Bloemendaal komt het gevaar in deze fase met name van de Belg Tom Boon. In de achttiende minuut dwingt Oranje Zwart weer een corner af. Dit keer is het eerste uitloop Rogier Hofman die de bal weet te keren. Bloemendaal creëert weinig kansen en komt slechts een enkele keer ongevaarlijk in de cirkel van OZ. Kort voor rust zien de gasten echter pas kans de voorsprong te vergroten. Fareed Ahmed profiteert van een slordige pass van Wouter Jolie en straft deze vervolgens af door de bal van dichtbij hard in de touwen te schieten.

In de tweede helft gaat Oranje Zwart door waar het gebleven was maar weet Bloemendaal terug in de wedstrijd te komen. Via de eerste strafcorner voor de thuisploeg brengt Glenn Schuurman de spanning terug op ’t Kopje. Zijn aansluitingstreffer lijkt Bloemendaal wakker te schudden en daarmee kantelt de wedstrijd kantelt in het voordeel van de Mussen. Diede van Puffelen onderschept halverwege de tweede helft de bal op het middenveld en na een mooie rush geeft hij deze af op de afzwaaiende Eby Kessing, die zijn ploeg daarmee op gelijke hoogte brengt. Het mag niet baten. In de slotminuten is het toch weer Mink van de Weerden die de winnende treffer binnensleept. Oranje Zwart wint met 2-3 en krijgt Bloemendaal morgen in de tweede en beslissende wedstrijd op bezoek in Eindhoven. Deze wedstrijd is live te volgen op www.nos.nl

 

Comments (2)

  1. Mooie wedstrijd! Zwakke eerste helft van bloemendaal. Uiteindelijk een terechte uitslag naar mijn mening. Maar het is nog niet gedaan, belooft morgen nog een heel mooie pot te worden! Hoop wel dat de KNHB consequenties stelt aan het incident wat betreft het afval op het veld. Als dit bij OZ zou gebeuren, zou de KNHB laaiend zijn. Dus hoop dat dr KNHB hier werk van maakt!

  2. Weer laatste minuut… Die hebben toch al veel puntjes weggestolen zo.. OZ was zeker beter de eerste helft! Mooie wedstrijd! Prettig publiek dat van oz trouwens… (sarcastisch)

Reageer