Alexander Hendrickx - Hoofdklasse Hockey Nederland
16

Alexander Hendrickx

16

Alexander Hendrickx

Lengte
185 cm
Gewicht
82 cm
Leeftijd
1
Huidige team
Eerdere teams
Seizoen
2015, 2016, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022
Nationaliteit
bel België
Positie
Verdediger

Biografie

Deze Belgische verdediger is geboren op 6 augustus 1993. In 2019 verhuisde Hendrickx van het Belgische KHC Dragons naar Pinoké in Amsterdam. De Belgische vedette is een van de grondleggers van de succesvolle Belgische ploeg. In 2016 won hij met zijn land de zilveren medaille op de Olympische Spelen. In 2018 pakte hij de gouden medaille op het WK Hockey.

Op de Olympische Spelen van 2021 werd Hendrickx topscorer met twaalf doelpunten.

Palmares België

Olympische Spelen 2016

Wereldkampioenschap 2018

Europees Kampioenschap 2019, Antwerpen

FIH Pro League 2021

Europees Kampioenschap 2021, Amstelveen

Olympische Spelen, Tokyo

Alexander Hendrickx
Alexander Hendrickx in actie met Valentin Verga tijdens het EK Hockey 2017. Foto: Roel Ubels
Alexander Hendrickx wordt topscorer op de Olympische Spelen in Tokyo 2021.
Alexander Hendrickx wordt topscorer op de Olympische Spelen in Tokyo 2021. Foto: World Sport Pics / Frank Uijlenbroek