Relevante wedstrijdverslagen

05 Apr

Uitslagen play-offs 5 april (heren) 4 reactie(s)

Ook bij de heren werden vandaag de eerste play-off wedstrijden gespeeld. Vooral Oranje Zwart deed goede zaken. Uit bij Rotterdam won de ploeg uit Eindhoven met maar liefst 1-3. Rotterdam zal dus morgen minimaal drie keer moeten scoren om nog zicht te houden op een finale plek.

Bloemendaal Kampong MdW Jonker Jolie (2)

Jolie weerhoudt Jonker van een schot. Credit: Maurice de Wert

Bloemendaal – Kampong: 2-1

Bloemendaal begint goed aan de wedstrijd tegen Kampong. De thuisploeg heeft in eerste helft het betere van het spel maar weet niet langs keeper David Harte te komen. Zo mag cornerspecialist Tom Boon  twee maal aanleggen op kopcirkel maar mist hij beide keren doel. Nadat Constantijn Jonker in de slotfase van de eerste helft een grote kans mist mag Bloemendaal aanleggen voor de derde strafcorner van de wedstrijd. Dit keer speelt Boon een variant op de  tip in maar wederom is het Harte die in de weg ligt en zijn team in de wedstrijd houdt. Wanneer de thuisploeg dan voor de zesde keer aanlegt op kopcirkel is de ban gebroken. Boon sleept Bloemendaal op een terechte voorsprong tegen een wat timide Kampong. De Belg heeft de smaak dan te pakken lijkt het want enkele minuten later tipt hij zijn team ook nog op 2-0. Lang lijkt Bloemendaal zonder tegendoelpunten op weg naar een ideale uitgangspositie voor de uitwedstrijd morgen in Utrecht. Roderick Weusthof steekt daar echter een stokje voor. In de slotfase van de wedstrijd schiet hij de 2-1 binnen voor zijn team. Een belangrijke treffer in dit nieuwe play-off systeem waarbij de uitdoelpunten ‘dubbel’ tellen. Toch zal Kampong morgen uit een ander vaatje moeten tappen wil het nog kans maken op een plek in de finale.

Rotterdam – Oranje Zwart: 1-3

Een wat voorzichtige eerste helft in Rotterdam. Een enkele keer wordt er een mooie aanval opgezet maar beide ploegen creëren weinig uitgelezen kansen. Pas na 25 minuten wordt de eerste corner van de wedstrijd toegekend aan Oranje Zwart. Pirmin Blaak redt en ziet zijn ploeg vervolgens ook een strafcorner pakken. Rotterdam speelt een mooie variant die uiteindelijk op de paal belandt. Lang lijken de teams met de brilstand op het scorebord te gaan rusten maar vlak voor het eindsignaal is het toch Rotterdam dat de leiding weet te nemen. Björn Kellerman zet zijn ploeg op 1-0. In de tweede helft krijgen beide teams hier en daar wat kansen maar zowel Blaak als keeper Mark Jenniskens staan hun mannetje. Tot de 50e minuut, dan tipt Jelle Galema, op voorzet van Bob de Voogd, de Eindhovenaren naast Rotterdam. In de slotfase van de wedstrijd krijgen de gasten nog enkele strafcorners die ze niet weten te benutten en dus lijken de ploegen de punten te gaan delen. Zover laat OZ het echter niet komen. Mink van der Weerden pusht zijn team middels een strafbal naar 1-2 en als Thomas Briels vervolgens in de laatste minuut ook nog de 1-3 maakt ziet Rotterdam het finale ticket steeds verder uit zicht verdwijnen. Door deze drie tegendoelpunten zal de ploeg van Reinoud Wolff morgen moeten winnen én minimaal drie keer moeten scoren om nog kans te maken op een plek in de finale.

01 Oct

De Telegraaf: “Van den Heuvel heeft een mooi stel”

Het werd op Het Kopje voor Michel van den Heuvel een weerzien met gemengde gevoelens. De huidige coach van de mannen van Oranje Zwart won met zijn ploeg op bezoek bij Bloemendaal de topper in de hoofdklasse met 4-3. Maar Van den Heuvel, van 1999 tot 2004 ook al coach van Oranje Zwart, vierde in dienst van Bloemendaal zijn grootste successen als clubcoach want hij pakte met ’De Musschen’ in de periode van 2006 tot en met 2008 driemaal achter elkaar de landstitel. „Ja, het is mooi om na vier jaar hier weer terug te zijn en al die bekenden te zien. Dat doet me goed. Bovendien spelen er bij Bloemendaal nog zeven jongens die ik zelf als coach nog meegemaakt heb.”

Van den Heuvel (48) werd na zijn periode bij Bloemendaal als bondscoach derde op het EK (2009) en derde op het WK (2010). Maar dat was voor de KNHB onvoldoende om door te gaan. Vervolgens werd hij bondscoach in Pakistan waar hij in maart van dit jaar zelf opstapte. „Na de Champions Trophy eind vorig jaar, had ik na tien weken van huis al besloten om na de Olympische Spelen, waar we met Pakistan direct voor geplaatst waren, terug te gaan naar Nederland. Door interne strubbelingen in Pakistan is dat balletje eerder gaan rollen en ben ik weer bij Oranje Zwart terechtgekomen.” Van den Heuvel heeft een contract voor vier jaar getekend: „Dat geeft duidelijkheid en de club wil op deze manier ook rust creëren rond het team.”

Oranje Zwart (slechts éénmaal landskampioen in 2005) heeft dit seizoen een ijzersterk team met de ’verloren zonen’ Robert van der Horst en Rob Reckers weer in de gelederen. Bovendien heeft Van den Heuvel naast vijf Oranje internationals en een Belgisch international ook twee Pakistaanse internationals aan zijn selectie toegevoegd. Dat alles maakt zijn ploeg een titelkandidaat.”

Het duel tussen Bloemendaal en Oranje Zwart, waarbij de thuisclub steeds op voorsprong kwam, leek lange tijd te eindigen in een gelijkspel (3-3). Maar toen kreeg Bob de Voogd het op zijn heupen. De Voogd, die de eerste twee wedstrijden vanwege een voetblessure had moeten missen, liet met de bal aan zijn stick verdediger Wouter Jolie zijn hielen zien en passeerde Jaap Stockmann met een snoeiharde backhand. De Voogd: „Die voetblessure is nog niet helemaal over en het was maar de vraag of ik zou kunnen spelen. Maar met een paar pijnstillers ging het redelijk. Ik weet dat ik niets kapot kan maken, dus is het alleen een kwestie van de pijn verbijten. In de laatste vijf minuten zat ik er behoorlijk doorheen, maar met een alles-of-nietsactie maakte ik toch de winnende. En dat is een heerlijk gevoel.”

01 Oct

Volkskrant: “Oranje Zwart is dit seizoen in staat klappen uit te delen”

Bloemendaal – Oranje Zwart 3-4

Drie keer nam Bloemendaal uit een strafcorner de leiding, maar het slotakkoord was voor Oranje Zwart. In de laatste minuut rondde Bob de Voogd een fraaie rush af met een backhand die doelman Stockmann te machtig was, 3-4.

Zijn treffer luidde de eerste nederlaag van Bloemendaal in en betekende dat Oranje Zwart zijn ongeslagen status in de hoofdklasse behield. Oranje Zwart is samen met Kampong koploper in de hoofdklasse, dat dit weekeinde de meeste productieve competitieronde kende uit de historie. In zes duels werd er 45 keer gescoord.

Michel van den Heuvel, coach van Oranje Zwart, was blij dat zijn ploeg er in positieve zin een bijdrage aan had kunnen leveren. ‘Dit soort topwedstrijden wordt doorgaans beslist op de laatste kans. Die was voor ons en De Voogd bezat de rust en het zelfvertrouwen toe te slaan’, doceerde Van den Heuvel.

Na vier jaar keerde Van den Heuvel (48) zondag terug op ‘t Kopje in Bloemendaal dat hij na drie landstitels op rij inruilde voor de functie van bondscoach van het Nederlands elftal. Na derde plaatsen op het EK en WK werd de Eindhovenaar in april 2010 ontslagen vanwege een verschil van inzicht over het beleid.

De coach werd verweten angsthazenhockey te spelen en de noodzakelijke verjonging te traag door te voeren. Enkele maanden later trad hij in dienst van Pakistan waarmee hij Aziatisch kampioen werd en kwalificatie voor het olympisch toernooi afdwong. Vervolgens werd hij het slachtoffer van de vijfde colonne.

In maart van dit jaar werd hij op straat gezet wegens ‘contractbreuk’. De zaak is inmiddels uitgelopen op een juridisch geschil dat binnenkort voorkomt voor het Hof van Arbitrage in de sport (CAS) in Lausanne.

Al maanden voor zijn gedwongen vertrek uit Pakistan nam Van den Heuvel het besluit na de Olympische Spelen zijn werkterrein weer te verleggen naar Nederland. ‘In november was ik tien weken onafgebroken van huis. In die periode besloot ik terug te keren. Tot dat moment was hockey altijd nummer een geweest in mijn leven, maar ik wilde meer tijd bij mijn gezin doorbrengen. Mijn zoon is elf. Ik wil hem zien opgroeien, deel uitmaken van zijn leven.’

Bij Oranje Zwart waar hij zelf actief was als hockeyer en van 1999 tot 2004 coach was, was hij in die tijd lid van de commissie die het project OZ Vooruit opstelde. De groep zocht een nieuw bestuur bijeen, bracht de precaire financiën op orde en stelde een meerjarenplan op waarin voor Van den Heuvel een vierjarig contract klaar lag als baas van de sectie tophockey mannen.

Onder Van den Heuvel is OZ bezig aan een cultuuromslag. ‘De club leeft weer’, zegt Marcel Balkestein. ‘De sfeer is weer positief. Het verschil met vorig seizoen is groot. Toen zaten we in de hoek waar de klappen vielen. Nu delen we zelf de klappen uit.’

Zoals tegen Bloemendaal, dat teleurgesteld afdroop door de late treffer van De Voogd. ‘Dit was een spektakelstuk waarin de gelukkigste met de winst aan de haal ging’, erkende Balkestein. ‘Een gelijk spel had de verhoudingen beter weergegeven.’

Voor Balkestein is de hand van Van den Heuvel zichtbaar bij OZ. ‘We zijn vier, vijf weken bezig maar Michel is nog steeds een man van de discipline. Hij eist passie, strijd en energie. Als dat er niet is, zit hij er boven op.’

Toch is de coach in de beleving van Balkestein een stuk rustiger geworden. ‘Natuurlijk kan hij soms nog uit zijn vel springen en slaat de vlam regelmatig in de pijp, toch komt hij veel relaxter over als vroeger. Zijn trainingen zijn als vanouds van hoge kwaliteit en analytisch behoort hij tot de top. Ik ga weer met plezier naar de trainingen. Hij laat ons hard werken, de vonken springen er van af, maar het klikt tussen de groep en de coach.’

Met de terugkeer van de verloren zonen Van der Horst en Reckers en de komst van twee Pakistaanse internationals beschikt Van den Heuvel over een brede, sterke selectie met acht spelers die actief waren in het Olympisch toernooi. ‘Ons eerste doel is de play-offs te halen’, zegt Van den Heuvel. Maar bovenal predikt de coach gedrevenheid en scherpte.

Tegen Bloemendaal zat hij vrij rustig op zijn plastic klapstoeltje naast de dug-out. ‘Ik zag dat we goed bezig waren. De focus, agressie en intentie waren aanwezig. Daarnaast toonden we veerkracht door drie keer een achterstand ongedaan te maken. Ik had het gevoel dat we deze wedstrijd niet konden verliezen.’

Bron: De Volkskrant/Rob Kramp

26 Apr

Teun de Nooijer: “Dat doet pijn” 38 reactie(s)

Foto © Ben Haeck – www.hockeyfotografie.nl

Het was een kraker van een wedstrijd, de kwartfinale tussen Bloemendaal en Oranje Zwart in de EHL. Het publiek, dat wederom massaal naar Bloemendaal was gekomen, kreeg een wedstrijd op hoogspanning te zien en daarmee zeker waar voor hun geld. Oranje Zwart, dat momenteel derde staat in de Hoofdklasse, heeft dit seizoen nog niet weten te winnen van de koploper in de Nederlandse competitie, maar in de EHL staan de Eindhovenaren in hun voordeel. Het moest weliswaar via shoot-outs gebeuren, want na de reguliere speeltijd en de verlenging stond het nog steeds 1-1 (doelpunten van Jelle Galema en Martijn van Mierlo).

De shoot-outs zijn een veel besproken onderwerp in hockeyend Nederland. Aan het einde van de wedstrijd werden captains Jeroen Delmée en Teun de Nooijer, die door een kuit- en achillespeesblessure niet meespeelde, in de ABN AMRO Hockey Dome dan ook aan hetzelfde onderwerp onderworpen. “De shoot-outs zijn perfect voor ons,” lacht Delmée. En daar heeft de vertrekkende middenvelder gelijk in, want de Brabanders treinen door naar de halve finale door zaterdag en maandag te winnen na shoot-outs. “Ik weet nog niet of het een verrijking is voor de hockeywereld, maar het is in ieder geval wel spectaculair voor het publiek,” aldus Delmée.

De geblesseerde De Nooijer is er uiteraard iets minder enthousiast over. “De shoot-outs zijn zeker geen verrijking,” zegt de aanvoerder met een knipoog. “Vorig jaar verloren we de kwartfinale ook al door de shoot-outs. We hebben er op getraind, heel veel zelfs, maar het ging helaas niet goed.” Aan Bloemendaal-zijde raakte Ronald Brouwer de paal en lobde Laurence Docherty over. OZ’ers Simon Gougnard en David Alegre, die zaterdag nog miste, wisten de bal wel op de plank te krijgen en zo versloeg Oranje Zwart de geduchte Hoofdklasse-concurrent.

Foto © Euro Hockey League – Frank Uijlenbroek

Naast de shoot-outs is ook de tijdsindeling anders dan in de Hoofdklasse. In plaats van twee keer 35 minuten is het in Europa vier keer 17,5 minuut. International Marcel Balkestein is er over te spreken: “Ja, dat is zo lekker. Hoewel ik geen last heb gehad van de hitte vind ik het wel heerlijk om wat vaker rust te kunnen nemen.” Delmée beaamt dat. “Die extra rust is helemaal perfect voor mij,” grapt de 38-jarige oud-international. Of Delmée last had van zware benen na zaterdag? “Ja, dat voel ik wel, hoor. Maar we hebben een heel brede selectie die dat kan opvangen. Dat is ook onze kracht, want aan het einde van de wedstrijd kunnen we nog steeds 100% geven.”

En dat hadden de Eindhovenaren hard nodig, want hoewel OZ de eerste helft van de wedstrijd domineerde, was het Bloemendaal dat de tweede helft op de deur van de oranje-zwarten klopte. Met twee ballen op de paal en lat was het nagelbijten voor de fans op de tribune. Maar niet alleen voor het publiek was het zweten geblazen. Teun de Nooijer moest het spektakel vanaf de bank bekijken. “Ja, dat doet wel pijn. Maar ik probeer mijn team dan op een andere manier te helpen door ze te coachen. Ondanks het verlies ben ik trots op de jongens.”

Oranje Zwart kan zich in het weekend van 11 en 12 juni gaan opmaken voor een nieuwe Nederlandse Europese wedstrijd. HGC, dat zich zondag plaatste voor de halve finale ten koste van het Engelse Beeston, wordt namelijk de nieuwe opponent. Maar eerst spelen beide ploegen nog twee Hoofdklasse-wedstrijden (1 en 8 mei) voordat ze Europees weer mogen schitteren.

Foto onder: Roel Bovendeert wordt getroost door Nick Meijer

Meer wedstrijdverslagen »

Relevant nieuws

14 Apr

Een bekroning op het werk van OZ-coach Van den Heuvel

Gisteren werden bij de heren de beslissende tweede finalewedstrijd in de play-offs gespeeld. Hieronder vindt u een greep uit het hockeynieuws uit de dagbladen en andere media over de herenfinale.

BLOEMENDAAL-HOCKEY-HOOFDKLASSE

Landstitel na negen jaar weer terug in Eindhoven

In het Eindhovens Dagblad komen de mannen van OZ woorden te kort om te omschrijven hoe blij ze zijn met het landskampioenschap. Captain Robert van der Horst prijst het goede spel van zijn team tijdens de play-offs. “We worden nu kampioen met onze beste wedstrijd van het seizoen. Vorig jaar hebben we tegen elkaar gezegd: we willen weer die finale halen en nu winnen. Bij OZ hockeyen alleen maar jongens die beter willen worden. We zijn ontzettend hongerig geweest. Dan duurt een ingekort jaar toch heel lang, maar we hebben hem en dat is heel mooi.” Ook teamgenoot Marcel Balkestein, die er net als van der Horst negen jaar geleden ook al bij was, prijst de manier waarop OZ het kampioenschap binnen haalde. “Het is toch moeilijk om de favorietenrol waar te maken, maar in de play offs hebben we laten zien dat wij hier verdiend kampioen worden. Vorig jaar hadden we pech met blessures op cruciale momenten, en dan nog kwamen we er heel dichtbij. Ook als je kijkt naar de hele organisatie, het feest.. wij waren er dit jaar echt klaar voor.”

Een bekroning op het werk van Van den Heuvel

“We hebben een geweldige play-offsserie neergezet,” zegt Oranje Zwart-coach Michel van den Heuvel na afloop van de gewonnen finale wedstrijd in Eindhoven in een interview met de NOS. De ploeg uit Brabant won beide wedstrijden in de finale van Bloemendaal. “Om het hier af te maken, in deze ambiance is dat heerlijk. In de play-offs gebeuren veel rare dingen. Gelukkig hebben we het in twee wedstrijden prima onder controle kunnen houden.” Opmerkelijk was het moment waar Van den Heuvel, met nog twintig seconden op de klok eigenlijk al zeker van het kampioenschap, nog even kwaad werd op een moment van concentratieverlies bij zijn ploeg. “Ik eis de hele wedstrijd het maximale van mijn spelers. Het was misschien wel al binnen, maar ik vind het noodzakelijk om tot het eind gefocussed te blijven. De pijn die we overhielden aan de verloren finale van vorig jaar is nu eindelijk weggespoeld en dat is lekker.”

Wouter Jolie toont zich een waardig verliezer

Helaas voor Jolie was het kampioenschap net te hoog gegrepen dit seizoen. “Oranje Zwart is de terechte winnaar. Allereerst wil ik ze dan ook feliciteren,” zegt Jolie in een interview met de NOS. “Zij waren de betere ploeg over de twee wedstrijden heen. We hebben er proberen uit te halen wat er in zat, maar het was niet genoeg om aanspraak te maken op het kampioenschap.” Bloemendaal kende een beroerde eerste seizoenshelft en heeft eigenlijk pas na de winterstop goed spel laten zien. Dit loonde uit in een play-offsplek en uiteindelijk zelfs in de finale. “2014 was voor ons fantastisch. Het is jammer dat we het niet goed hebben kunnen afmaken.” Drie teamgenoten en goede vrienden verlaten na dit jaar Bloemendaal. Eby Kessing, Ronald Brouwer en Nick Meijer speelden al veel jaren samen met Jolie bij Bloemendaal. “Ik ga die jongens enorm missen,” zegt een licht aangeslagen Jolie. “We hebben veel mooie momenten meegemaakt en prijzen gepakt. Het is jammer dat dat tot een eind komt.”

13 Apr

Oranje Zwart pakt de landstitel 20 reactie(s)

De heren van Oranje Zwart hebben vanmiddag ten koste van Bloemendaal beslag weten te leggen op de landstitel. Na de 2-3 overwinning van gister in Bloemendaal was de ploeg van Michel van den Heuvel vandaag ook met 3-2 te sterk voor de Mussen. 

In Eindhoven mag Mink van der Weerden al na zeven minuten aanleggen op kopcirkel. Nadat Rogier Hoffman te vroeg uitloopt moet Bloemendaal het doen met drie in plaats van vier uitlopers. Van der Weerden weet hier echter niet van te profiteren, hij ziet Jaap Stockmann de bal knap uit de linkerkruising tikken. Enkele minuten later is het, enigszins tegen de verhoudingen in, aan de andere kant wel raak. Tom Boon krijgt uit het niets de bal aangespeeld in het midden van de cirkel en schiet de bal met een hoge backhand op onnavolgbare wijze het dak in.

Oranje Zwart heeft deze hele helft controle over de wedstrijd maar zet er door de achterstand wel een tandje bij. Gabriël Dabanch komt dichtbij een gelijkmaker maar ziet zijn backhandschot gekeerd worden door de sterk-keepende Stockmann. Twee minuten later moet hij echter alsnog zijn meerdere erkennen in de Spanjaard. Na een mooie actie van Thomas Briels kan Dabanch van dichtbij de 1-1 binnen tikken. Als Jelle Galema zes minuten later vervolgens de 2-1 binnen schiet weet Bloemendaal dat het een hele sterke tweede helft zal moeten spelen om nog kans te maken op de landstitel.

Na rust is de eerste kans van de wedstrijd voor de gastploeg. Het krijgt een onterechte corner waarop vertrekkende keeper Mark Jenniskens redding weet te bieden. Aan de andere kant mag ook OZ vervolgens op kopcirkel aanleggen. Wederom loopt Hofman te vroeg uit en wederom weet van der Weerden hier niet van te profiteren omdat Stockmann een doelpunt in de weg staat. Enkele minuten later weet de cornerspecialist zich echter te revancheren. Na de bal van Boon afgepakt te hebben baant hij zich een weg naar de cirkel waar hij met zijn backhand 3-1 binnen schiet. Met deze voorsprong en de 2-3 overwinning van gister in het achterhoofd zit OZ op rozen. Door het overwicht dat ze de gehele wedstrijd hebben lijkt een stunt er voor Bloemendaal niet in te zitten.Wel mogen de Mussen vervolgens nog vier maal aanleggen voor een corner maar waar Boon de eerste mist, wordt de tweede niet goed gestopt, biedt keeper Mark Jenniskens knap redding op de derde en verdwijnt de vierde na een variant naast het doel. Twee minuten voor tijd sleept Boon dan eindelijk wel de bal binnen maar deze aansluitingstreffer komt te laat om het kampioenschap van OZ nog in gevaar te brengen. Na negen jaar is de landstitel terug in Eindhoven.

08 Apr

Ronald Brouwer neemt afscheid van het tophockey 9 reactie(s)

Bloemendaal spits en voormalig 220-voudig international Ronald Brouwer (34) hangt na aankomend weekend zijn ‘hoofdklasse-stick’ aan de wilgen, zo is vandaag bekend gemaakt. 

De succesvolle spits begon zijn hockeycarrière bij HGC en was vervolgens acht jaar lang één van de smaakmakers bij de heren van Bloemendaal. Daarnaast scoorde maar liefst 80 keer voor het Nederlands elftal. Naast een maatschappelijke carrière als doctor ingenieur in de Civiele Techniek gaat hij een unieke Hockey Strikers Academy opzetten met de naam BrouwerPlay.

In een persbericht geeft Brouwer aan enorm dankbaar te zijn voor zijn succesvolle hockey carrière. Daarvoor dank ik de coaches, trainers en medespelers, waardoor ik succesvol heb kunnen worden. Hoewel ik stop als actief speler wil ik nu al mijn kennis, kunde en passie in blijven zetten voor de hockeysport. Daarom ga ik een Strikers Academy opzetten. BrouwerPlay richt zich zowel  nationaal als internationaal op het nog beter maken van topspitsen en talentvolle jonge spitsen. Passend bij mijn filosofie dat bij spitsen een specifieke techniek en een bepaald gedrag, binnen een totaal teamconcept, tot succes leidt.“

Tijdens zijn rijke hockey carrière won Brouwer onder andere zilver op de Olympische Spelen in Athene (2004), 2 keer WK brons (Kuala Lumpur, 2002, en New Delhi, 2010), werd hij Europees Kampioen in 2007 en won hij drie keer goud op een Champions Trophy. In 2001 werd hij uitgeroepen tot beste speler van het Europees Kampioenschap onder 21 in Madrid en in 2004 werd hij genomineerd voor de beste speler van de wereld. Op clubniveau werd hij van 2007 tot 2010 Nederlands kampioen met Bloemendaal en in 2009 en 2013 won hij de EHL. Aankomend weekend kan hij met zijn club HC Bloemendaal voor de vijfde keer landskampioen worden.

07 Apr

Jolie: ‘Bloemendaal van voor de winterstop is gelukkig verleden tijd’ 4 reactie(s)

Gisteren vochten de heren van Kampong en Bloemendaal in de tweede wedstrijd van de halve finale uit wie volgende week mag aantreden voor het kampioenschap. Ras-Kampongspeler Constantijn Jonker en Bloemendaal-verdediger Wouter Jolie blikken in een interview met de NOS terug op de twee wedstrijden.

International Jonker speelt al bijna zijn hele leven bij Kampong. Gisteren speelde hij met zijn ploeg gelijk tegen Bloemendaal en ziet daardoor de droom om kampioen te worden uiteenspatten. “We hebben een heel jaar toegeleefd naar deze play-offs. We draaiden een goede competitie en zijn naar mijn mening terecht eerste geworden. En nu spelen we één weekend play-offs en is het ineens voorbij. Dat doet pijn.” Het publiek verwachtte veel van de mannen van Kampong. Na grote successen in de jaren zeventig en tachtig, voelde het dat dit jaar de kansen daar waren weer een succes te behalen. Toch vind Jonker niet dat zij het publiek teleurgesteld hebben. “Dat vind ik nogal een heftige term. We hebben terecht verloren van Bloemendaal over twee wedstrijden. Helaas hebben we niet het niveau behaalt wat we wel kunnen behalen. Dat neemt niet weg dat Bloemendaal een super goede ploeg heeft, met geweldige spelers. We kwamen gewoon net een doelpunt te kort.” De ploeg speelde een onrustige wedstrijd en liet zich onder andere afleiden door de arbitrage. “Misschien komt het wel omdat we zelf niet lekker in de wedstrijd zaten,” vertelt Jonker. “Misschien waren er wel een paar mindere calls van de scheidsrechters, maar we moeten vooral naar onszelf kijken. Wij hebben ons niveau niet gehaald en dat is in de play-offs gewoon te weinig.”

Collega-international Jolie is anders gestemd. Met een grote lach op zijn gezicht vertelt hij hoe Bloemendaal de wedstrijd naar hun hand wist te zetten. “In de eerste helft konden we niet genoeg energie brengen, maar in de tweede helft scoort Roel (Bovendeert, red.) al na een paar seconden. Ik zei in de rust tegen hem: Jij gaat ‘m maken. En even later doet hij het. Hij speelt megagoed deze play-offs en daarna moesten we vechten om vast te houden.” Stockmann hield in de laatste minuten nog enkele keren zijn doel schoon en zo bleef een 1-1 eindstand op het bord staan. In de eerste seizoenshelft werd Bloemendaal op Kampong nog volledig van de mat gespeeld en waren de Utrechters veel sterker. Daar was gisteren niets meer van te zien. “We hebben in de winterstop een switch gemaakt. De focus is er, de wil om voor elkaar te vechten is er en dat verschilt gewoon 50% in ons niveau. Bloemendaal van voor de winterstop is gelukkig helemaal verleden tijd. Wij hielden ons de hele wedstrijd rustig op de scheids, waar kampong dat niet deed. Je moet je afsluiten voor hetgeen waar je geen invloed op hebt en dat hebben we deze wedstrijd goed gedaan. We zijn er nog niet, maar gaan wel door. Het zal volgende week pas op het laatste moment beslist worden. Wie het graagst wil, die wint,” aldus Jolie.

02 Apr

Overzicht oefenwedstrijden Oranje teams

De bondscoaches van het Nederlands Elftal Dames, Max Caldas, en van het Nederlands Elftal Heren, Paul van Ass, hebben tijdens de perslunch van woensdag 2 april de wedstrijden in voorbereidingsfase op de Rabobank Hockey World Cup 2014 bekend gemaakt.

Dames:

Oefenwedstrijden en trainingswedstrijden
09 mei 19.45 uur Leiden Heren 1  (Leidsche en Oegstgeester hockeyclub)

12 mei 19:45 uur: KZ (trainingswedstrijd, Den Haag)
14 mei 19:45 uur:  Cartouche (trainingswedstrijd, Den Haag)
16 mei 19:45 uur:  Hudito (trainingswedstrijd, Delft)
21 mei 19:45 uur:  Hudito (trainingswedstrijd, Delft)
25 mei 16:30 uur: Japan (oefenwedstrijd, Den Haag, Kyocera Stadion)
27 mei 16:30 uur: USA (oefenwedstrijd, Den Haag, Kyocera Stadion)

Heren:

03 mei 16:00 uur: Engeland  (interland, Ring Pass)
05 mei 12:00 uur: Engeland (oefenwedstrijd, HGC)
23 mei 18:30 uur: Spanje (oefenwedstrijd, Hdm)

29 mei 15:30 uur: Korea (oefenwedstrijd, Den Haag, Kyocera Stadion)
30 mei 14:00 uur Zuid-Afrika (oefenwedstrijd, Den Haag, Kyocera Stadion)

Het Nederlands Elftal Heren speelt een voorbereidingstoernooi van 15-18 mei 2014 in Düsseldorf, Duitsland.

4 Nations Tournament Düsseldorf
15 mei 16:30 uur        Engeland (interland)
17 mei 13:00 uur        België (interland)
18 mei 15:00 uur        Duitsland (interland)

De aanvangstijden van de bovenstaande wedstrijden kunnen nog worden gewijzigd, op www.knhb.nl staat het correcte overzicht.

 

19 Jan

Oranje wordt vijfde op het EK indoor en plaatst zich voor het WK 1 reactie(s)

Na een knappe overwinning op Zweden in de degradatiepoule is Nederland als vijfde geëindigd op het EK indoor in Wenen. Door deze overwinning is Oranje er in geslaagd zich te plaatsen voor het WK indoor in Leipzig. 

Oranje zaalhockey nederland MdW Tigges

De eerste zes teams op het EK in Wenen plaatsen zich automatisch voor het WK. Nederland belandde  wel in de degradatiepoule, maar won in deze groep alle wedstrijden. Vandaag won Oranje het laatste duel in deze poule met 7-4 van Zweden. In dit duel was Amsterdam spits Mirco Pruyser met vier goals de grote man. In het hele toernooi wist Pruyser maarliefst dertien keer het net te vinden. Door deze overwinning  worden de mannen van bondscoach Robin Rösch eerste in de degradatiepoule en eindigen ze in het uiteindelijke klassement als vijfde. Tsjechië wordt zesde en verovert ook een WK-ticket door Engeland met 2-3 te verslaan.Naast plaatsing voor het WK, blijft Nederland ook in de hoogste Europese zaalgroep.

Meer nieuws »

Statistieken

Bloemendaal   Oranje Zwart
3 Gescoord 1
0 Geel 0
0 Rood 0
0 Corners verdiend 0
3 Punten 0

Fotogalerie

Wedstrijdfoto’s play-off weekend Bloemendaal – Kampong (heren)

Kampong Bloemendaal MdW (58)
Kampong Bloemendaal MdW (59)
Kampong Bloemendaal MdW (57)
Kampong Bloemendaal MdW (16)
Kampong Bloemendaal MdW (22)
Bloemendaal MdW (52)
Bloemendaal MdW (53)
Kampong Bloemendaal MdW Wiegman
Kampong MdW Weusthof
Kampong Bloemendaal MdW Weusthof
Kampong Bloemendaal MdW van den Bosch
Kampong Bloemendaal MdW Weusthof van Puffelen
Kampong Bloemendaal MdW scheids, Stockmann
Kampong Bloemendaal MdW Schuurman Weusthof
Kampong Bloemendaal MdW Meulenbroek van Doorn
Kampong Bloemendaal MdW publiek
Kampong Bloemendaal MdW Jonker
Kampong Bloemendaal MdW Kemperman Hofman
Kampong Bloemendaal MdW Jonker Gougnard
Kampong Bloemendaal MdW Jonker Vos
Kampong Bloemendaal MdW Jolie Weusthof
Kampong Bloemendaal MdW Jolie
Kampong Bloemendaal MdW Jenniskens
Kampong Bloemendaal MdW Jolie Stockmann
Kampong Bloemendaal MdW Jenniskens Caspers
Kampong Bloemendaal MdW Jenniskens Kemperman
Kampong Bloemendaal MdW Gougnard van den Bosch
Kampong Bloemendaal MdW Gougnard
Kampong Bloemendaal MdW Docherty
Kampong Bloemendaal MdW Gougnard van den Bosch (2)
Kampong Bloemendaal MdW Docherty Gougnard
Kampong Bloemendaal MdW de Groot Kemperman
Kampong Bloemendaal MdW de Wijn
Kampong Bloemendaal MdW de Groot Caspers
Kampong Bloemendaal MdW Brouwer Docherty
Kampong Bloemendaal MdW Caspers
Kampong Bloemendaal MdW Bouwens
Kampong Bloemendaal MdW Bovendeert Kemperman
Kampong Bloemendaal MdW Bouwens (2)
Bloemendaal Kampong MdW (28)
Bloemendaal Kampong MdW (2)
Bloemendaal Kampong MdW Weusthof
Bloemendaal Kampong MdW Weushof
Bloemendaal Kampong MdW Jonker
Bloemendaal Kampong MdW Jonker Schuurman
Bloemendaal Kampong MdW Jonker Jolie
Bloemendaal Kampong MdW Jonker Jolie (3)
Bloemendaal Kampong MdW Havenga
Bloemendaal Kampong MdW Havenga Schuurman
Bloemendaal Kampong MdW fans toeschouwers
Bloemendaal Kampong MdW de Wijn
Bloemendaal Kampong MdW Docherty
Bloemendaal Kampong MdW de Wijn (2)
Bloemendaal Kampong MdW de Wert van Puffelen
Bloemendaal Kampong MdW de Wert
Bloemendaal Kampong MdW Caspers
Bloemendaal Kampong MdW de Ridder
Bloemendaal Kampong MdW Caspers Jolie
Bloemendaal Kampong MdW Caspers (2)
Bloemendaal Kampong MdW Caspers (3)
Bloemendaal Kampong MdW Brinkman
Bloemendaal Kampong MdW Brouwer de Wijn
Bloemendaal Kampong MdW Brinkman (2)
Bloemendaal Kampong MdW (de Wijn
Bloemendaal Kampong MdW Bouwens
Bloemendaal Kampong MdW (34)

Wedstrijdfoto’s Nederland – België (Heren zaal)

Oranje zaalhockey nederland MdW (10)
Oranje zaalhockey nederland MdW (5)
Oranje zaalhockey nederland MdW (9)
Oranje zaalhockey nederland belgie MdW Rohof teun
Oranje zaalhockey nederland Belgie MdW Rohof
Oranje zaalhockey nederland MdW Turkstra
Oranje zaalhockey nederland Belgie MdW Pruyser
Oranje zaalhockey nederland MdW Tigges Pruyser
Oranje zaalhockey nederland MdW Tigges
Oranje zaalhockey nederland MdW Sjoerd de Wert
Oranje zaalhockey nederland MdW de Wert
Oranje zaalhockey nederland MdW Rosch
Oranje zaalhockey nederland MdW (19)
Oranje zaalhockey nederland MdW Campbell
Oranje zaalhockey nederland MdW (17)
Oranje zaalhockey nederland MdW (18)
Oranje zaalhockey nederland MdW (15)
Oranje zaalhockey nederland MdW (16)
Oranje zaalhockey nederland MdW (14)

Rabo Hockey Fandag groot succes

Kitty van Male showt haar kunsten. Credit: Ben Heack
Credit: Ben Haeck
Robert Kemperman onder druk. Credit: Ben Haeck
Maartje Paumen deelt handtekeningen uit. Credit: Ben Haeck

Wedstrijdfoto’s: Kampong – Bloemendaal

Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert

Sophie Polkamp stopt als international

Wedstrijdfoto’s: Kampong – Bloemendaal

Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Maurice de Wert
Heren Kampong Bloemendaal MdW
Maurice de Wert
Maurice de Wert

Wedstrijdfoto’s Nederland-Zuid-Afrika van 9 juni door © www.actionimages.com

spt_ai_investeclondon_cup_sat_11
Oranje Dames Naomi van Ass
spt_ai_investeclondon_cup_sat_08
spt_ai_investeclondon_cup_sat_07

Wedstrijdfoto’s Nederland-België van 23 mei door © Roel Ubels

RU Oranje Nederland België Jonker
Eva de Goede (Nederland - België)
RU Oranje Nederland België
RU Oranje Nederland België
RU Oranje Nederland België
RU Oranje Nederland België
RU Oranje Nederland België Verschoor
RU Oranje Nederland België Jonker
RU Oranje Nederland België
RU Oranje Nederland België
RU Oranje Nederland België Dirkse van den Heuvel
RU Oranje Nederland België Dirkse
RU Oranje Nederland België
RU Oranje Nederland België
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wedstrijdfoto’s Kampong-Bloemendaal van 19 mei door © Maurice de Wert

MdW 120519 KamBoe IMG_2319
MdW 120519 KamBoe IMG_2306
MdW 120519 KamBoe IMG_2304
MdW 120519 KamBoe IMG_2217
MdW 120519 KamBoe IMG_2213
MdW 120519 KamBoe IMG_2204
MdW 120519 KamBoe IMG_2182
MdW 120519 KamBoe IMG_2151
MdW 120519 KamBoe IMG_2142
MdW 120519 KamBoe IMG_2137
MdW 120519 KamBoe IMG_2129
MdW 120519 KamBoe IMG_2089
MdW 120519 KamBoe IMG_2086
MdW 120519 KamBoe IMG_2050
MdW 120519 KamBoe IMG_2036
MdW 120519 KamBoe IMG_2035
MdW 120519 KamBoe IMG_2034
MdW 120519 KamBoe IMG_2006
MdW 120519 KamBoe IMG_2000

Wedstrijdfoto’s Kampong-Bloemendaal van 6 mei door © Maurice de Wert

MdW 120506 KampBloem IMG_0776
MdW 120506 KampBloem IMG_0716 puffelen bouwens
MdW 120506 KampBloem IMG_0712
MdW 120506 KampBloem IMG_0700
MdW 120506 KampBloem IMG_0652
MdW 120506 KampBloem IMG_0645
MdW 120506 KampBloem IMG_0638
MdW 120506 KampBloem IMG_0623
MdW 120506 KampBloem IMG_0598
MdW 120506 KampBloem IMG_0590
MdW 120506 KampBloem IMG_0587
MdW 120506 KampBloem IMG_0537
MdW 120506 KampBloem IMG_0499
MdW 120506 KampBloem IMG_0494
MdW 120506 KampBloem IMG_0479
MdW 120506 KampBloem IMG_0469
MdW 120506 KampBloem IMG_0438
MdW 120506 KampBloem IMG_0429
MdW 120506 KampBloem IMG_0426
MdW 120506 KampBloem IMG_0414
MdW 120506 KampBloem IMG_0405
MdW 120506 KampBloem IMG_0398

Stand Hoofdklasse

  GS PT GW GL VL V T DS
Rotterdam 22 47 15 2 5 77 54 23
Amsterdam 22 45 13 6 3 77 49 28
Kampong 22 44 14 2 6 56 48 8
Bloemendaal 22 42 13 3 6 77 41 36
Pinoké 22 42 12 6 4 64 45 19
Oranje Zwart 22 29 8 5 9 49 52 -3
HGC 22 23 6 5 11 40 47 -7
Laren 22 23 6 5 11 46 57 -11
SCHC 22 21 6 3 13 41 60 -19
Den Bosch 22 20 6 5 11 49 63 -14
Schaerweijde 22 20 6 2 14 39 73 -34
Hurley 22 14 4 2 16 39 65 -26
GS = Gespeelde wedstrijden | PT = Punten
GW = Gewonnen | GL = Gelijk gespeeld | VL = Verloren
V = Doelpunten voor | T = Doelpunten tegen | DS = Doelsaldo