HK Dames: spookdoelpunt helpt Kampong, topvier maakt geen fout | Hoofdklasse Hockey Nederland

HK Dames: spookdoelpunt helpt Kampong, topvier maakt geen fout

De dames van Kampong hebben in hun laatste wedstrijd voor de winterstop eindelijk weer eens drie punten gepakt. In Eindhoven werd Oranje-Rood met 3-0 verslagen. Landskampioen Amsterdam haalde op de twaalfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse uit tegen hekkensluiter Rotterdam (1-8). Ook Den Bosch, SCHC en Hurley kwamen tot winst.

Rotterdam – Amsterdam 1-8

Landskampioen Amsterdam toonde weinig mededogen met hekkensluiter Rotterdam. Het werd 8-1 in het voordeel van de ploeg van coach Teun de Nooijer. Fiona Morgenstern maakte haar eerste hattrick in de Tulp Hoofdklasse Dames. Ze staat dit seizoen op een totaal van zeven doelpunten, een persoonlijk record. Michelle Fillet speelde eveneens een grote rol in de ruime zege. Ze scoorde een keer, maar gaf ook vier assists. Amsterdam scoorde dit seizoen in twee duels tegen Rotterdam liefst zeventien keer. In de heenwedstrijd op de eerste speeldag was de uitslag 9-0 in het voordeel van de landskampioen. Rotterdam verloor haar laatste zes competitieduels en is nu al negen wedstrijden zonder zege. Met 53 tegendoelpunten na twaalf duels is Rotterdam de meest gepasseerde verdediging in de Tulp Hoofdklasse Dames. De ploeg krijgt het negatieve clubrecord in zicht. In het seizoen 2008-2009 incasseerde Rotterdam in 22 wedstrijden 59 doelpunten.

Oranje-Rood – Kampong 0-3

Vanwege de hevige regenval en de afgelasting van het herenduel tussen beide clubs begonnen de dames drie kwartier later dan gepland aan hun wedstrijd. Net als in het heenduel eerder dit seizoen pakte Kampong de volle buit. Het was voor de Utrechtse ploeg de eerste overwinning na vier duels zonder zege. De doelpunten kwamen op naam van Luna Fokke (strafcorner), Noor van den Nieuwenhof (strafbal) en Sosha Benninga. Het doelpunt van Benninga werd pas na overleg tussen de scheidsrechters goedgekeurd. Uit tv-beelden leek het erop alsof Benninga de bal die van buiten de cirkel was geslagen niet toucheerde.

SCHC – Bloemendaal 2-1

SCHC verspeelde in de laatste twee ontmoetingen met Bloemendaal punten. Dit keer bleven de drie punten in Bilthoven, maar boekte de ploeg wel een benauwde 2-1 zege op de nummer elf van de ranglijst. Trijntje Beljaars maakte de winnende treffer voor de ploeg van coach Lucas Judge, die voor de achtste keer op rij won. Bloemendaal incasseerde de vijfde nederlaag in de laatste zes wedstrijden en wacht al twaalf uitduels op de volle buit.

Pinoké – Den Bosch 0-4

Nog nooit had Den Bosch verloren van Pinoké en dat deed de ploeg van coach Marieke Dijkstra ook zondag niet. In het Amsterdamse Bos werden de Steekneuzen met 4-0 verslagen. Hierdoor is de Bossche formatie al 31 competitieduels ongeslagen en gaat de ploeg als koploper de winterstop in. Joosje Burg bereikte een persoonlijke mijlpaal. Met de 0-3 tilde ze haar seizoentotaal naar tien treffers. Nooit eerder haalde Burg de dubbele cijfers in een hoofdklasseseizoen.

Hurley – HDM 3-1

Hurley kende een bliksemstart tegen HDM. Al na twee minuten kwam de ploeg van coach Robbert van de Peppel op voorsprong via Fleur Loomans. Nog voor rust maakte Gitte Michels er uit een strafcorner 2-0 van. Het was voor Michels de eerste treffer nadat ze acht competitieduels niet had gescoord. Na rust liep Hurley via Dhymara Lacroes verder uit. HDM zette in de slotfase aan, maar dat leverde slechts een doelpunt op via Hester van der Veld uit een strafcorner. De Haagse ploeg sluit het eerste deel van het seizoen af met een zwakke reeks waarin vijf van de laatste zes duels verloren gingen. Het gevoel bij Hurley is compleet anders. De ploeg heeft de vierde plaats stevig in handen. De voorsprong op concurrenten Pinoké en Kampong bedraagt zeven punten.

Tilburg – HGC 0-1

Een doelpunt van Lola Riera uit een strafcorner in de zesde minuut besliste de kraker onderin de Tulp Hoofdklasse Dames in het voordeel van HGC. Het was voor de Wassenaarse ploeg pas de eerste uitzege van het seizoen. Dankzij de driepunter steeg HGC van de tiende naar de achtste plaats op de ranglijst. Met de nederlaag kwam een einde aan een ongeslagen reeks van vier wedstrijden voor Tilburg, dat naar de tiende plaats zakte.

Reageer