HK Heren: Kampong bezorgt Pinoké eerste nederlaag van het seizoen | Hoofdklasse Hockey Nederland

HK Heren: Kampong bezorgt Pinoké eerste nederlaag van het seizoen

Op de tiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren heeft koploper Pinoké de eerste nederlaag van het seizoen geïncasseerd. In Utrecht was Kampong zondag met 2-0 te sterk. Schaerweijde boekte een zege op Klein Zwitserland (3-2) en verliet de laatste plaats die nu in handen is van Laren. Rotterdam nam de vierde plek over van Bloemendaal na de 4-2 zege op HGC.

Kampong – Pinoké 2-0

Voor het eerst dit seizoen stond Pinoké na een competitieduel met lege handen. De koploper verloor in Utrecht met 2-0 van Kampong. Daarmee kwam een einde aan een ongeslagen reeks van twaalf wedstrijden voor de landskampioen. Kampong daarentegen is nu vijf duels zonder nederlaag. Jip Janssen was opnieuw trefzeker voor de Utrechtse ploeg. De strafcornerspecialist heeft nu in de laatste zeven competitieduels gescoord. In die reeks maakte hij twaalf doelpunten. Janssen leidt het topschutterklassement met veertien goals.

Schaerweijde – Klein Zwitserland 3-2

Schaerweijde boekte de eerste thuiszege van het seizoen. In een enerverend duel, waarin de Zeister ploeg op een gegeven moment met negen man in het veld stond, werd Klein Zwitserland met 3-2 verslagen. Met zeven punten uit de laatste drie wedstrijden is Schaerweijde met een opmars bezig. Het zorgt ervoor dat de ploeg van coach Albert Kees Manenschijn de laatste plaats heeft afgestaan aan Laren. Voor Klein Zwitserland was het alweer de vierde nederlaag in vijf duels.

Bloemendaal – Oranje-Rood 3-3

De topper op ‘t Kopje eindigde onbeslist. Het was de eerste keer dat Bloemendaal in eigen huis punten liet liggen tegen Oranje-Rood. Sowieso kenden de Mussen een matig dubbelweekend, want vrijdag werd er verloren van Pinoké (2-1). In de tot dusver drie topwedstrijden wist Bloemendaal geen winst te behalen. De 3-3 van Oranje-Rood van de stick van Sam Lane was de elfde treffer van de Nieuw-Zeelander dit seizoen.

HGC – Rotterdam 2-4

Rotterdam deed in de strijd om de play-offplekken goede zaken. Door de 4-2 zege in Wassenaar tegen HGC klom de ploeg van coach Robin Rösch naar de vierde plaats op de ranglijst. Voor HGC betekende de nederlaag alweer de vijfde competitiewedstrijd zonder zege. Een van de Rotterdamse treffers kwam op naam van all time topschutter Jeroen Hertzberger. Hij tilde zijn totaal naar 349 doelpunten. Dit seizoen staat Hertzberger al op dertien treffers.

Den Bosch – Laren 4-1

Net als in de voorgaande drie thuiswedstrijden scoorde Den Bosch vier doelpunten. Drie van de vier goals kwamen op naam van Koen Bijen, die zijn totaal opvijzelde naar vijf doelpunten. Laren incasseerde zijn achtste nederlaag in de laatste negen duels. Het zorgde ervoor dat de Gooise ploeg naar de laatste plaats in de Tulp Hoofdklasse Heren zakte.

HDM – Amsterdam 1-1

De kelderkraker tussen HDM en Amsterdam eindigde onbeslist. Boris Burkhardt zette Amsterdam met zijn tiende treffer van het seizoen op voorsprong. Tino Nguyen voorkwam een zege van de Amsterdammers, die al vier duels op rij wachten op een driepunter. Overigens wacht HDM op zijn beurt dit seizoen nog steeds op een zege voor eigen publiek.

Reageer