HK Dames: Den Bosch te sterk voor Amsterdam in enerverende topper | Hoofdklasse Hockey Nederland

HK Dames: Den Bosch te sterk voor Amsterdam in enerverende topper

Den Bosch heeft op de tiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames de topper van Amsterdam gewonnen. Aan de Oosterplas werd het zondag 2-1. HGC boekte eindelijk weer een overwinning. Hekkensluiter Rotterdam werd met 3-2 verslagen.

Den Bosch – Amsterdam 2-1

De strijd tussen de recordkampioenen – beide wonnen 21 landstitels – werd gewonnen door de thuisploeg. Het was pas de tweede thuiszege van Den Bosch op Amsterdam in de laatste vijf duels. De winnende treffer kwam op naam van Joosje Burg. Het was alweer haar negende doelpunt van het seizoen en daarmee evenaarde ze haar persoonlijk record. Dankzij de zege is Den Bosch al 29 competitieduels op rij ongeslagen. Amsterdam incasseerde de eerste nederlaag van het seizoen en daarmee werd de reeks van 23 ongeslagen duels een halt toegeroepen. Bovendien zakte de ploeg van coach Teun de Nooijer naar de derde plaats op de ranglijst. Het gat naar koploper Den Bosch bedraagt vijf punten.

HDM – SCHC 2-3

De zussen Jip en Pien Dicke waren goed voor vier van de in totaal vijf doelpunten bij HDM-SCHC. Jip scoorde er twee voor de Haagse ploeg en Pien was tweemaal trefzeker voor SCHC, dat het duel met 3-2 won. Met de zege evenaarde SCHC een record dat in handen is van Den Bosch. De Bilthovense formatie is inmiddels 35 uitduels op rij ongeslagen. Bovendien steeg SCHC ten koste van Amsterdam naar de tweede plaats op de ranglijst. HDM zakte van vier naar vijf.

Bloemendaal – Tilburg 1-3

Tilburg boekte de tweede zege van het seizoen door op ‘t Kopje Bloemendaal met 3-1 te verslaan. Alle Tilburgse treffers kwamen voort uit een strafcorner. Ook clubtopscorer Mikki Roberts was trefzeker en maakte haar zesde doelpunt van het seizoen. Tilburg klom een plekje op de ranglijst naar positie acht. Bloemendaal zakte van de tiende naar de elfde plaats.

HGC – Rotterdam 3-2

HGC heeft een einde gemaakt aan een reeks van acht wedstrijden waarin niet werd gewonnen. Hekkensluiter Rotterdam, dat al 15 duels ongeslagen was tegen HGC, werd met 3-2 verslagen. Tot twee keer toe maakte Rotterdam een achterstand ongedaan, maar had geen antwoord op het doelpunt van Joosje Rijpstra. De driepunter betekende dat HGC steeg naar de negende plaats op de ranglijst.

Hurley – Oranje-Rood 3-0

Hurley nam de vierde plek in de Tulp Hoofdklasse Dames weer over van HDM na de 3-0 zege op Oranje-Rood. Marleen Jochems, Michelle van der Drift en Tarryn Davey scoorden voor de ploeg van coach Robbert van de Peppel, die op eigen veld al maanden uitstekende presteert. Als we de thuisduels met de ‘Grote Drie’ buiten beschouwing laten verloor Hurley slechts een van haar laatste 21 duels voor eigen publiek. Oranje-Rood verloor haar laatste zesde uitwedstrijd op rij, een negatief clubrecord. Bovendien zakte de Eindhovense formatie twee plaatsen naar positie tien.

Kampong – Pinoké 0-0

Het duel tussen Kampong en Pinoké eindigde onbeslist en zonder doelpunten. Het was voor Kampong de derde thuiswedstrijd op rij dat de ploeg niet tot scoren kwam. De laatste keer dat dit Kampong overkwam was in 1991. Beide ploegen bleven na de 0-0 op de ranglijst staan waar ze voorafgaand aan de tiende speeldag stonden: Pinoké op plek zes en Kampong op een zevende plaats.

Reageer