HK Heren: Oranje-Rood nieuwe koploper, tweede zege voor Laren | Hoofdklasse Hockey Nederland

HK Heren: Oranje-Rood nieuwe koploper, tweede zege voor Laren

Oranje-Rood gaat als koploper van de Tulp Hoofdklasse Heren de winterstop in. De Eindhovense ploeg profiteerde zondag van het puntenverlies van landskampioen Pinoké (1-1 tegen HDM). Hekkensluiter Laren boekte de tweede overwinning van het seizoen en heeft nog slechts één punt achterstand op nummer elf Amsterdam, dat verloor van Rotterdam (4-2).

Klein Zwitserland – Kampong 2-2

Voor de zesde keer op rij slaagde Klein Zwitserland er niet in om voor eigen publiek met een zege van het veld te stappen. Tegen Kampong was de Haagse ploeg op weg naar de drie punten, maar verspeelde het een 2-0 voorsprong. Met een benutte strafbal vlak voor tijd voorkwam Jip Janssen een tweede nederlaag op rij voor Kampong. Het was voor de strafcornerspecialist de vijftiende treffer van het seizoen.

Laren – HGC 2-1

HGC kon niet voortborduren op de overwinning vorige week tegen Amsterdam, waarmee een einde werd gemaakt aan een reeks van vijf duels zonder zege. Op bezoek in het Gooi verloor de ploeg van coach Bram Lomans met 2-1 van hekkensluiter Laren. De promovendus boekte zodoende de tweede zege van het seizoen en de eerste overwinning voor eigen publiek in de Tulp Hoofdklasse Heren. De achterstand naar nummer elf Amsterdam is geslonken naar een punt. Op zaterdag 9 maart wordt de competitie hervat met de kelderkraker tussen Amsterdam en Laren.

Oranje-Rood – Den Bosch 3-2

Het Brabantse onderonsje maakte een einde aan de ongeslagen reeks van vijf wedstrijden van Den Bosch. In Eindhoven verloor de ploeg van coach Nanco Jansonius met 3-2 van Oranje-Rood, dat door de overwinning als koploper de winterstop ingaat. Sam Lane was opnieuw belangrijk voor Oranje-Rood. De Nieuw-Zeelander scoorde twee keer en tilde daarmee zijn seizoentotaal naar vijftien doelpunten.

Pinoké – HDM 1-1

Pinoké gaat met een vervelend gevoel de winterstop in. Voor de derde maal op rij morste de landskampioen punten. Dit keer bleek HDM een niet te nemen horde. In het Amsterdamse Bos stond na vier kwarten een eindstand van 1-1 op het bord. Door het gelijkspel verspeelde Pinoké bovendien de koppositie in de Tulp Hoofdklasse Heren aan Oranje-Rood. Het verschil tussen beide ploegen is een punt. HDM is dankzij de puntendeling vier competitiewedstrijden zonder nederlaag.

Rotterdam – Amsterdam 4-2

Rotterdam moest er even op wachten. Na vier duels zonder thuiszege op Amsterdam stapten de Rotterdammers weer met drie punten van het veld tegen de aartsrivalen. Met twee doelpunten legde Joaquin Menini de basis voor de 4-2 overwinning. Door de zege en het puntenverlies van Kampong heeft Rotterdam de aansluiting gevonden met de Utrechtse ploeg die op een vierde plaats en dus een play-offplek staat. Amsterdam incasseerde alweer de achtste nederlaag. Het negatieve clubrecord van negen verliespartijen in een seizoen komt akelig dichtbij voor de Amsterdammers, die Valentin Verga misten door een schorsing. Het verschil met hekkensluiter Laren bedraagt slechts een punt.

Schaerweijde – Bloemendaal 0-4

Schaerweijde heeft de goede resultaten van de laatste weken geen vervolg kunnen geven tegen Bloemendaal. In eigen huis werd met 4-0 verloren. Tom Hiebendaal maakte twee van de vier doelpunten van de Mussen, die nu al twintig duels ongeslagen zijn tegen Schaerweijde. Bloemendaal sluit het eerste deel van competitie af op een derde plaats. Schaerweijde bezet de tiende plaats.

Reageer