HK Heren: Pinoké geeft 4-1 voorsprong weg, Amsterdam zakt naar elfde plaats | Hoofdklasse Hockey Nederland

HK Heren: Pinoké geeft 4-1 voorsprong weg, Amsterdam zakt naar elfde plaats

Op de voorlaatste speeldag voor de winterstop in de Tulp Hoofdklasse Heren speelde Pinoké met 4-4 gelijk tegen Den Bosch, nadat de landskampioen met een 4-1 voorsprong aan het vierde kwart was begonnen. In de strijd om de play-offplekken leed Rotterdam duur puntenverlies tegen Schaerweijde, dat in Rotterdam met 1-0 won. Amsterdam zakte mede hierdoor naar de elfde plaats op de ranglijst.

Amsterdam – HGC 0-1

Aan de malaise bij Amsterdam komt maar geen einde. In het eigen Wagener Stadion werd met 0-1 verloren van HGC en daardoor zakte de ploeg van coach Taco van den Honert mede door de zege van Schaerweijde op Rotterdam naar de elfde plaats op de ranglijst. Lucas Veen werd de matchwinnaar van de vijftigste editie van Amsterdam-HGC. Na vijf duels zonder zege pakte HGC dan eindelijk weer eens de volle buit. Amsterdam is door de nederlaag nog zonder thuiszege dit seizoen.

Rotterdam – Schaerweijde 0-1

In de strijd om een plek in de play-offs deed Rotterdam zichzelf geen plezier met de 0-1 nederlaag tegen Schaerweijde. De ploeg van coach Robin Rösch zakte van de vierde naar de vijfde plaats. Het was overigens de eerste nederlaag ooit van de Rotterdammers tegen Schaerweijde in de Tulp Hoofdklasse Heren. Schaerweijde is de laatste weken bezig met een opmars. In de laatste vier competitieduels behaalde de ploeg uit Zeist tien punten en klom zodoende van de twaalfde naar de inmiddels tiende plaats op de ranglijst.

Pinoké – Den Bosch 4-4

De laatste zes ontmoetingen tussen beide ploegen stonden garant voor doelpunten, liefst 39 in totaal. Ook dit keer werden de toeschouwers niet teleurgesteld. Er vielen acht doelpunten eerlijk verdeeld over Pinoké en Den Bosch. Met name voor Pinoké was de 4-4 eindstand een teleurstelling. De landskampioen verspeelde in het laatste kwart een 4-1 voorsprong. Daarmee kwam een einde aan een reeks van acht gewonnen thuiswedstrijden voor de Steekneuzen. Den Bosch is nu vijf competitiewedstrijden op rij zonder nederlaag.

Klein Zwitserland – Bloemendaal 3-5

Net als Amsterdam zit Klein Zwitserland in een slechte fase van het seizoen. Door de 3-5 nederlaag tegen Bloemendaal heeft de Haagse formatie al vijf duels niet gewonnen en incasseerde het de vijfde nederlaag in de laatste zes competitieduels. Klein Zwitserland maakte tegen Bloemendaal tot twee keer toe een achterstand ongedaan, maar na de 2-3 van Tom Hiebendaal trokken de Mussen de zege naar zich toe mede dankzij drie treffers van Thierry Brinkman. Door de overwinning neemt Bloemendaal de vierde plaats in de ranglijst over van Rotterdam.

Laren – HDM 2-4

Voor het eerst sinds het seizoen 2010-2011 stonden beide ploegen tegenover elkaar in de Tulp Hoofdklasse Heren. HDM boekte pas zijn derde zege in elf onderlinge duels met Laren op het hoogste niveau. In de laatste drie competitiewedstrijden pakte de Haagse ploeg zeven punten. Clubtopscorer Chris Taberima maakte een van de vier HDM-doelpunten. De benutte strafbal betekende zijn vijfde treffer van het seizoen. Hij miste even later vanaf de strafbalstip. Zijn inzet werd gekeerd door Laren-keeper Joppe Boerstra. Hekkensluiter Laren incasseerde zijn vijfde nederlaag op rij en bleef in negen van de laatste tien competitieduels zonder punten.

Oranje-Rood – Kampong 0-0

Dit topduel werd door het onbespeelbare veld in het regenachtige Eindhoven al na vier minuten gestaakt.

Foto: Bart Scheulderman

Reageer