Xan de Waard - Hoofdklasse Hockey Nederland
11

Xan de Waard

11

Xan de Waard

Lengte
163 cm
Gewicht
55 kg
Leeftijd
26
Huidige team
Eerdere teams
Seizoen
2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2023, 2022
Nationaliteit
ned Nederland
Positie
Middenvelder

Biografie

De speelster speelde in no-time 150 interlands voor Oranje. De vaste waarde van coach Alyson Annan kenmerkt zich door haar versnellingen en haar technische handelen. Op de Olympische Spelen in 2016 haalde zij een zilveren medaille. Op het WK in 2014 en 2018 won zij goud. Verlies is iets wat Xan de Waard niet kent. Zij speelt altijd om te winnen. In 2021 raakte de Waard geblesseerd, waardoor zij het EK Hockey moest missen. Gelukkig voor haar was zij op tijd fit voor de Olympische Spelen. Bij SCHC wacht zij nog steeds op haar eerste landstitel.

Palmares Oranje

 Wereldkampioenschap 2022, Amsterdam & Spanje

 FIH Pro League 2022

Olympische Spelen 2021, Tokyo 

FIH Pro League 2021, Amsterdam

EK Hockey 2019, Antwerpen

FIH Pro League, 2019

Champions Trophy 2018

WK Hockey 2018

World Hockey League 2017

EK Hockey 2017

Champions Trophy 2016

Olympische Spelen 2016

EK Hockey 2015

Champions Trophy 2014

WK Hockey 2014

Hockey World League 2013, Tucuman

 

Xan-de-Waard-oranje-groot-brittannie-fih-pro-league
Xan de Waard moet vele fysieke duels afleggen tegen Groot-Brittannie.
Xan de Waard in actie tegen Spanje. (c) Roel Ubels
Xan de Waard wordt speelster van het 4 landen toernooi in 2018. (c) Roel Ubels
In 2017 speelt Oranje tegen Zuid-Korea met de Waard in de selectie. (c) Roel Ubels