Dames Hurley voor het eerst in geschiedenis naar play-offs | Hoofdklasse Hockey Nederland
Hurley gaat naar de play-offs.

Dames Hurley voor het eerst in geschiedenis naar play-offs

De dames van Hurley hebben dit jaar uitstekend gepresteerd door voor het eerst in de geschiedenis zich te plaatsen voor de play-offs. Zaterdag won Hurley, terwijl concurrent Pinoké punten liet liggen. Door deze overwinning kan Hurley met nog twee te spelen wedstrijden niet meer ingehaald worden.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Hurley het in de kruisfinale gaan opnemen tegen SCHC. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 18 mei. De return is twee dagen later op zaterdag 20 mei in Bilthoven. Hurley kan nummer twee en drie (Den Bosch en Amsterdam) niet meer achterhalen. Hierdoor zullen deze twee teams automatisch tegen elkaar spelen in de andere kruisfinale.

Nieuwe opzet

Voor het eerst worden de play-offs over twee wedstrijden gespeeld. Een gewonnen wedstrijd levert drie punten op. Bij een gelijkspel ontvangen beide teams één punt. Het team met de meeste punten gaat naar de finale. Wanneer beide teams evenveel punten hebben, dan wordt eerst gekeken naar ‘doelsaldo’ en daarna naar ‘gescoorde doelpunten’. Uitdoelpunten tellen niet dubbel. Mocht het na een gelijk doelsaldo en gescoorde doelpunten nog gelijk zijn, dan worden er shoot-outs genomen.

ViaPlay

De meeste wedstrijden zullen LIVE gevolgd kunnen worden. De NOS en ook ViaPlay gaan ervoor zorgen dat de wedstrijden op TV bekeken kunnen worden. Op 18 mei staat de eerste halve finale van de dames om 12.00 uur gepland. Die eerste wordt uitgezonden door ViaPlay. De tweede wedstrijd wordt op 18 mei om 14.00 uur gespeeld. De NOS zal deze wedstrijd uitzenden.

Foto: Anne Mieke Achterhuis

Reageer