Groot talent Charlotte Englebert naar Den Bosch | Hoofdklasse Hockey Nederland
Charlotte Englebert gaat naar Den Bosch.

Groot talent Charlotte Englebert naar Den Bosch

Een van ‘s werelds grootste hockeytalenten Charlotte Englebert gaat naar Den Bosch. De Belgisch international komt over van Royal Racing club Brussel. Ze heeft een contract getekend voor vier jaar.

Tophockeylid Vera Vorstenbosch ziet Englebert als een mooie toevoeging aan de selectie voor de komende jaren. “Lotte is op het afgelopen WK verkozen tot het grootste talent van het toernooi. We zijn dan ook superblij dat ze bij ons komt hockeyen. Ze is snel, doelgericht en scoort makkelijk.”

Unieke kans

Englebert heeft altijd de wens gehad om in Nederland te hockeyen. De 21-jarige aanvallende middenvelder kan zich geen betere transfer wensen. “Het is voor mij een unieke kans om bij een van de beste teams van Nederland te spelen. De cultuur van een club vind ik belangrijk. Ik denk dat die van Den Bosch goed bij me past.”

“Ik geloof dat ik bij Den Bosch nog veel kan leren”, vervolgt ze. “Op het gebied van hockey, de winnaarsmentaliteit en het spelen van belangrijke wedstrijden. Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging: in een andere omgeving spelen, hard te trainen en veel plezier te hebben.”

Englebert staat met haar club momenteel op de zesde plek in de Belgische competitie. Met vier andere teams strijdt Racing nog om de laatste play-off-tickets.

Reageer