HK Dames: ruime zege SCHC, Amsterdam en Den Bosch op schot | Hoofdklasse Hockey Nederland

HK Dames: ruime zege SCHC, Amsterdam en Den Bosch op schot

Op de eerste speelronde van het nieuwe seizoen in de Tulp Hoofdklasse Dames zijn de drie titelfavorieten uitstekend van start gegaan. SCHC boekte op bezoek bij Bloemendaal een overtuigende 0-6 zege. Ook Amsterdam en Den Bosch begonnen zeer productief aan het nieuwe seizoen.

Bloemendaal – SCHC 0-6

Een betere start van de reguliere competitie had SCHC zich niet kunnen wensen. De verliezend finalist van afgelopen seizoen, spelend zonder Ginella Zerbo en Kyra Fortuin, won met 0-6 bij Bloemendaal, dat cornerspecialiste Demi Hilterman miste. Met drie rake strafcorners en een assist had Yibbi Jansen een belangrijk aandeel in de eerste overwinning van het seizoen voor de ploeg uit Bilthoven. Het was voor de international haar achtste hattrick in de Tulp Hoofdklasse. In de reguliere competitie is SCHC nu al 47 duels op rij zonder nederlaag (W38 G9). Het hoofdklasserecord is in zicht. Het staat op vijftig wedstrijden en is in handen van Den Bosch.

HDM – Hurley 1-1

Ondanks een groot aantal strafcorners slaagde HDM er niet in om Hurley te verslaan. De ploeg van coach Ivar Knötschke kwam vlak voor rust op achterstand via een benutte strafbal van Gitte Michels. Lotte Beetsma maakte snel na rust gelijk met een tip uit een corner, maar qua doelpunten bleef het daarbij in Den Haag.

Kampong – Oranje-Rood 4-1

De terugkeer van Oranje-Rood op het hoogste niveau eindigde in een nederlaag. Voor het eerst in de historie versloeg Kampong op eigen veld de Eindhovense ploeg. Pam Imhof en Mea de Vries zorgden voor een mooie marge, die nog werd verkleind door Guusje Moes. Een puntendeling zat er echter niet in voor het gepromoveerde Oranje-Rood. Kampong liep in de slotfase uit naar een 4-1 eindstand via een tweede doelpunt van De Vries en een rake strafcorner van Luna Fokke.

HGC – Tilburg 2-1

Een doelpunt van Cécile Pieper vlak voor tijd bracht HGC de overwinning op Tilburg. Het was de eerste zege van de Wassenaarse ploeg op Tilburg in de Tulp Hoofdklasse Dames. Joosje Rijpstra zette HGC op voorsprong, maar Marloes Timmermans maakte gelijk. Lang leken de ploegen op weg naar een puntendeling totdat de bal in de slotfase voor de stick van de Duitse international kwam.

Amsterdam – Rotterdam 9-0

Een beter debuut als coach van Amsterdam had Teun de Nooijer zich niet kunnen wensen. Zijn ploeg was duidelijk een maatje te groot voor Rotterdam. De nieuwe aanwinst Sonja Zimmermann opende al na vijf minuten de score die mede dankzij drie doelpunten van Fay van der Elst opliep naar 9-0. Het was voor Amsterdam de elfde zege op rij op Rotterdam en voor de zesde keer op rij hield de ploeg ook haar doel schoon.

Den Bosch – Pinoké 5-1

Een bliksemstart legde de basis voor de uiteindelijke 5-1 zege van Den Bosch. Al na drie minuten leidde de ploeg van coach Marieke Dijkstra met 2-0. Met twee doelpunten maakte Frédérique Matla haar faam als ‘Beul van Pinoké’ waar. Tegen geen enkele andere club uit de Hoofdklasse maakte de Bossche spits zoveel doelpunten als tegen de Steekneuzen: 24.