HK Heren: Pinoké begint met zege, wereldgoal Zach Wallace | Hoofdklasse Hockey Nederland

HK Heren: Pinoké begint met zege, wereldgoal Zach Wallace

Landskampioen Pinoké is het nieuwe seizoen begonnen met een klinische zege bij HDM. Op de eerste speeldag liep titelkandidaat Kampong tegen een verrassende thuisnederlaag aan, terwijl Rotterdam in Amsterdam met 2-4 zegevierde. Een overzicht van de zes gespeelde wedstrijden op de eerste speeldag.

HDM – Pinoké 0-2

Regerend landskampioen Pinoké is de reguliere competitie gestart met een overwinning. Zonder strafcornerspecialist Alexander Hendrickx en spits Miles Bukkens waren de Steekneuzen met 0-2 te sterk voor de Hagenaars. Daarmee boekte de ploeg van coach Jesse Mahieu de vierde uitzege op rij in Den Haag. Na twee doelpuntloze kwarten zette nieuwkomer Joep Troost de titelverdediger op voorsprong. Met een rake strafcorner vlak voor tijd zette Luca Wolff de eindstand op het bord.

Bloemendaal – Schaerweijde 7-1

Zach Wallace gaf op ‘t Kopje zijn visitekaartje af. De Brit, overgekomen van HGC, maakte drie doelpunten. Vooral zijn laatste was wonderschoon. Hij tenniste de hoge bal van Jasper Brinkman snoeihard tegen de touwen. Ook zijn eerste goal was het terugkijken waard toen hij doelman Jan de Wijkerslooth met een listige backhand verschalkte. Bloemendaal kende een droomstart door al na twintig seconden de score te openen via Thierry Brinkman. De nieuwbakken aanvoerder maakte nog een doelpunt waardoor hij inmiddels op honderd velddoelpunten in de Tulp Hoofdklasse staat. En, bij Bloemendaal debuteerde de pas 15-jarige Teun Hogenhout.

HGC – Laren 3-3

Laren heeft bij de terugkeer in de Tulp Hoofdklasse een punt overgehouden aan het duel met HGC. De ploeg van coach Lucas Rey kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar leek met nul punten naar huis te gaan na de 3-2 van Seve van Ass uit een strafcorner. Maar in de slotminuut voorkwam de Argentijnse nieuwkomer Lucas Toscanni een Larense nederlaag.

Den Bosch – Oranje-Rood 2-3

Een geslaagde inhaalrace heeft Oranje-Rood de volle buit bezorgd. In en tegen Den Bosch maakte de Eindhovense ploeg een 2-0 achterstand ongedaan. Den Bosch, met de nieuwe coach Nanco Jansonius, kwam via doelpunten van Jaïr van der Horst en Fabian Unterkircher op een 2-0 voorsprong. Maar de eerste zege op Oranje-Rood sinds 2019 leverde dat niet op. Sam Lane repareerde eigenhandig de achterstand, waarna Tijmen Reyenga Oranje-Rood de winst bezorgde.

Amsterdam – Rotterdam 2-4

Opnieuw werd er veel gescoord in het duel tussen Amsterdam en Rotterdam. In de afgelopen zeven wedstrijden vielen gemiddeld zeven doelpunten. Dit keer vielen er in het Wagener Stadion zes goals te bewonderen. Amsterdam kwam nog wel op voorsprong via aanvoerder Boris Burkhardt, maar daarna trokken de Rotterdammers het duel naar zich toe. De inmiddels 37-jarige Jeroen Hertzberger was goed voor twee doelpunten. Hij is nog maar negen goals verwijderd van een verbetering van het eeuwige doelpuntenrecord in de Tulp Hoofdklasse. Dat staat met 346 goals nu nog op naam van Roderick Weusthof.

Kampong – Klein Zwitserland 0-1

Het duurde twintig jaar, maar eindelijk won Klein Zwitserland weer eens in Utrecht van Kampong. Op 5 oktober 2003 wonnen de Steenbokken met 4-0 mede dankzij drie treffers van Sander Dreesmann. Dit keer was één doelpunt voldoende voor de stunt van Klein Zwitserland. Aki Käppeler besliste het duel vanaf de strafbalstip.

Reageer