HK Dames: topper tussen SCHC en Den Bosch eindigt zonder winnaar | Hoofdklasse Hockey Nederland

HK Dames: topper tussen SCHC en Den Bosch eindigt zonder winnaar

Op de tweede speeldag van de Tulp Hoofdklasse Dames deelden SCHC en Den Bosch de punten in de eerste topwedstrijd van het seizoen (1-1). Landskampioen Amsterdam leed op bezoek bij Tilburg verrassende puntenverlies (2-2), terwijl Oranje-Rood het thuisduel met Bloemendaal winnend afsloot.

Hurley – Kampong 3-1

Kampong stond voor een lastige opgave. Op bezoek in het Amsterdamse Bos bleef de Utrechtse ploeg de vijf voorgaande duels zonder zege en ook het zesde bezoek aan Hurley leverde geen punten op. Kampong kwam nog wel op voorsprong via nieuwkomer Sosha Benninga, maar mede dankzij twee doelpunten van Gitte Michels boog Hurley die achterstand uiteindelijk om in een 3-1 overwinning.

Dat Michels belangrijk is voor de ploeg van coach Robbert van de Peppel blijkt ook wel uit de cijfers. Ze nam elf van de laatste achttien hoofdklassegoals van Hurley voor haar rekening.

Pinoké – HGC 3-2

Pinoké heeft zich hersteld van de dikke nederlaag vorige week tegen Den Bosch (5-1). In eigen huis werd zaterdag HGC met 3-2 verslagen. Alle doelpunten van Pinoké werden gemaakt door Kari Stam, die bij haar eerste twee goals voortreffelijk werd bediend door Maxime Kerstholt. HGC bracht in de slotfase de spanning terug in het duel nadat Lola Riera de toegekende strafbal benutte, maar de 3-3 viel niet. Voor de vijfde keer op rij stapte Pinoké in eigen huis met een zege op HGC van het veld.

Voor Kari Stam was het de eerste hattrick in de Hoofdklasse. Zij voegde zich daarmee in een select gezelschap, want slechts vier andere speelsters van Pinoké waren er ooit eerder in geslaagd drie keer te scoren in één Hoofdklassewedstrijd: Laura Lee Lopech (in 1998), Marlies Mulder (2007), Ma Yibo (2010) en Josephine Murray (2021).

Oranje-Rood – Bloemendaal 2-1

Oranje-Rood heeft haar eerste zege sinds de terugkeer in de Tulp Hoofdklasse te pakken. In eigen huis werd Bloemendaal met 2-1 verslagen. De beslissing viel in de laatste minuut. Madelief de Beer hield haar zenuwen onder controle en benutte de toegekende strafbal. Het was voor Oranje-Rood pas de tweede zege in haar laatste 22 thuiswedstrijden op het hoogste niveau (G7 V13). Bloemendaal is inmiddels al twaalf competitieduels op rij zonder winst (G2 V10).

Rotterdam – HDM 1-5

Vorig seizoen eindigde het onderlinge duel in een 4-1 zege voor HDM en ook dit keer stond de Haagse ploeg aan de goede kant van de score. Ditmaal was de eindstand 1-5. Met de overwinning maakte HDM een einde aan een serie van zes opeenvolgende uitnederlagen. Rotterdam won slechts een van haar laatste twaalf hoofdklasseduels.

Tilburg – Amsterdam 2-2

Tilburg was dicht bij een sensatie. Dankzij twee doelpunten van Mikki Roberts leek de ploeg op weg naar de zege, maar vlak voor tijd behoedde Fay van der Elst de landskampioen voor een nederlaag. Van der Elst, aanvoerder bij afwezigheid van Maria Verschoor, maakte ook de openingstreffer van het duel, maar miste bij een 2-1 achterstand een strafbal. Amsterdam worstelde tegen Tilburg met de strafcorner. De ploeg van coach Teun de Nooijer mocht liefst zestien keer aanleggen, zonder succes.

SCHC – Den Bosch 1-1

De eerste topper van het seizoen eindigde onbeslist. Op de valreep redde Frédérique Matla met een rake strafcorner nog een punt voor Den Bosch. De aanvalster is nog maar twee doelpunten verwijderd van haar tweehonderdste officiële doelpunt voor Den Bosch. Ondanks het mislopen van de volle buit is SCHC in reguliere competitie al 48 duels op rij zonder nederlaag (W38 G10). Het hoofdklasserecord komt steeds dichterbij. Dat record staat op vijftig wedstrijden en is in handen van Den Bosch.

Reageer