HK Heren: Rotterdam klopt Bloemendaal, zevenklapper voor Kampong | Hoofdklasse Hockey Nederland

HK Heren: Rotterdam klopt Bloemendaal, zevenklapper voor Kampong

Tijdens de tweede speelronde van de Tulp Hoofdklasse Heren heeft Rotterdam met 4-2 gewonnen van Bloemendaal, mede dankzij twee treffers van doelpuntenmachine Jeroen Hertzberger. Pinoké won opnieuw en ook Kampong kon een zege bijschrijven: de Utrechters vermorzelden Schaerweijde met 0-7.

Pinoké – HGC 3-1

Ondanks het gemis van onder meer spits Miles Bukkens en strafcornerspecialist Alexander Hendrickx boekte Pinoké zijn tweede zege van het seizoen door op eigen veld met 3-1 te winnen van HGC. Nieuwkomer Joep Troost was met twee doelpunten belangrijk voor de Steekneuzen. Eigenhandig draaide de spits na rust de achterstand door een doelpunt van Jan van ‘t Land om. Een andere nieuwkomer, Jacob Draper, maakte zijn eerste goal voor Pinoké, dat nu voor de zevende maal op rij ongeslagen bleef tegen HGC.

Klein Zwitserland – Den Bosch 2-1

Klein Zwitserland kende een zogeheten bliksemstart. Na twee minuten schoot Marco Miltkau de Steenbokken al naar een 1-0 voorsprong. Heel lang duurde de euforie niet. Zes minuten later pushte Timo Boers uit een strafcorner de gelijkmaker binnen. Het winnende doelpunt viel vlak na rust en kwam op naam van Lars Daniëls, zijn eerste hoofdklassegoal. In het laatste kwart werden nog drie gele kaarten gegeven, maar de overtalsituaties leverden geen treffers op. Het was voor Klein Zwitserland pas de tweede zege op Den Bosch in de laatste negen thuisduels (W2 G3 V4).

Laren – Amsterdam 1-2

Coach Taco van den Honert heeft met zijn ploeg Amsterdam de eerste zege van het seizoen binnen. In en tegen Laren werd met 2-1 gewonnen. Beide Amsterdamse treffers kwamen op naam van Boris Burkhardt, die vorige week ook al scoorde tegen Rotterdam. Inmiddels staat de teller van de aanvaller op 45 doelpunten voor Amsterdam in de Tulp Hoofdklasse. Het gepromoveerde Laren moet dus nog even wachten op de eerste drie punten van het seizoen. De laatste zege op het hoogste niveau dateert van 29 november 2013, toen thuis Schaerweijde met 2-1 werd verslagen.

Oranje-Rood – HDM 2-1

Het duel werd in de slotfase ontsierd door een opstootje waarbij HDM-speler Cédric de Gier een rode kaart kreeg. Net als de twee voorgaande uitwedstrijden in Eindhoven bleef de Haagse ploeg uiteindelijk zonder punten. Oranje-Rood blijkt lastig te kloppen. In dertien van hun laatste veertien competitieduels bleef de ploeg ongeslagen (W7 G6). De Nieuw-Zeelander Sam Lane was opnieuw belangrijk aan Eindhovense kant met de openingstreffer. Hij staat na twee speeldagen op drie doelpunten.

Rotterdam – Bloemendaal 4-2

Lang moest Rotterdam wachten op een overwinning op Bloemendaal. In de voorgaande zeven competitiewedstrijden (G3 V4) kon de volle buit niet worden gepakt, maar dit keer lukte het de ploeg van coach Robin Rösch wel. Jeroen Hertzberger maakte twee doelpunten. Daarmee nadert de aanvoerder met rasse schreden een aantal mijlpalen. Zo is Hertzberger nog maar zeven doelpunten verwijderd van een verbetering van het eeuwige doelpuntenrecord in de Tulp Hoofdklasse. Dat staat met 346 goals nog op naam van Roderick Weusthof. Ook is Hertzberger nog maar een doelpunt verwijderd van zijn vierhonderdste officiële treffer voor Rotterdam.

Schaerweijde – Kampong 0-7

Kampong heeft zich gerevancheerd voor de nederlaag (0-1) vorige week tegen Klein Zwitserland. Schaerweijde was het slachtoffer van de dadendrang van de Utrechtse ploeg die het doel liefst zeven keer wist te vinden. Een herhaling van de stunt van vorig jaar toen Schaerweijde met 2-1 won, zat er niet in. Al na twee minuten opende Jip Janssen de score voor Kampong. Later zette hij ook nog de 3-0 op het bord. Inmiddels staat Janssen op een totaal van 97 strafcornerdoelpunten in de Tulp Hoofdklasse.