HK Dames: eerste hattricks Michels en Burg, SCHC stevent af op record | Hoofdklasse Hockey Nederland

HK Dames: eerste hattricks Michels en Burg, SCHC stevent af op record

De dames van Rotterdam hebben hun eerste overwinning te pakken in de Tulp Hoofdklasse Dames. De ploeg versloeg vrijdagavond tijdens de derde speelronde Tilburg met 1-2. SCHC klopte HGC met 2-5 en nadert het hoofdklasserecord van de meeste ongeslagen wedstrijden op rij.

Amsterdam – Pinoké 3-1

Amsterdam kon de afgelopen twee seizoenen in eigen huis niet winnen van de buren van Pinoké. Maar dit keer trok de landskampioen in de Bosderby aan het langste eind. In de ploeg van coach Teun de Nooijer keerde Maria Verschoor terug na een weekje vakantie of rust zoals De Nooijer dat noemde in gesprek met Viaplay. Door de zege is Amsterdam al zeventien competitieduels op rij zonder nederlaag (W11 G6). Voor Pinoké scoorde Kari Stam. Het was alweer haar vierde goal van het seizoen.

Bloemendaal – Hurley 0-3

Gitte Michels toonde opnieuw aan van onschatbare waarde te zijn voor Hurley. De 3-0 zege op Bloemendaal kwam geheel op het conto van de strafcornerspecialiste. Michels heeft dit seizoen al zes doelpunten op haar naam staan. Ze nam veertien van de laatste 21 hoofdklassegoals van Hurley voor haar rekening. Tot nu toe trof Michels in totaal zestig keer doel voor de Bosuilen in de Tulp Hoofdklasse. Met 21 van haar doelpunten brak ze de score open in een wedstrijd. Door de nederlaag is Bloemendaal de enige ploeg met nul punten uit drie duels.

Den Bosch – Oranje-Rood 3-0

Met haar eerste hattrick in de Tulp Hoofdklasse was Joosje Burg verantwoordelijk voor de complete productie van Den Bosch, dat met 3-0 won van Oranje-Rood. Burg nadert dankzij haar drie goals een persoonlijke mijlpaal. Ze staat nu op 49 officiële doelpunten voor Den Bosch. De ploeg van coach Marieke Dijkstra is inmiddels 22 duels op rij ongeslagen in de Tulp Hoofdklasse. Tweede keepster Lucie Ehrmann maakte haar debuut voor Den Bosch. Ze viel in het vierde kwart in. Oranje-Rood incasseerde in de Brabantse derby de tweede nederlaag in drie competitiewedstrijden.

HGC – SCHC 2-5

Een hoofdklasserecord is binnen bereik voor SCHC. De Bilthovense formatie bleef dankzij de 5-2 zege op HGC voor de 49ste keer op rij zonder nederlaag (W39 G10). Het record is in handen van Den Bosch en staat op vijftig wedstrijden. Pien Dicke maakte twee treffers voor SCHC. HGC incasseerde alweer de tweede nederlaag in drie duels.

Kampong – HDM 1-2

Voor de negende keer op rij bleef HDM ongeslagen in de confrontatie met Kampong. De Utrechtse formatie kwam nog wel op voorsprong via Iris de Kemp, maar treffers van Jip Dicke en Eva van ‘t Hoog bezorgden HDM de overwinning. Met zeven punten uit drie duels draait de Haagse ploeg bovenin mee. Kampong heeft drie uit drie.

Tilburg – Rotterdam 1-2

Rotterdam behaalde de eerste punten van het seizoen. Na twee dikke nederlagen werd in en tegen Tilburg gewonnen. Tilburg, dat vorige week knap gelijkspeelde tegen landskampioen Amsterdam, kwam al na twee minuten op voorsprong via de Belgische aanwinst Louise Versavel. Al snel maakte Amber van den Deijssel gelijk, waarna Emma van Santbrink in het vierde kwart Rotterdam de overwinning bezorgde. Het was pas de derde zege in de laatste dertien hoofdklasseduels voor de ploeg van coach Brian Vervoort. Tilburg is nu voorlaatste met een punt uit drie wedstrijden.