HK Heren: historisch pak slaag HGC, mijlpaal Hertzberger bij Rotterdam | Hoofdklasse Hockey Nederland

HK Heren: historisch pak slaag HGC, mijlpaal Hertzberger bij Rotterdam

De heren van Oranje-Rood hebben zaterdag op de derde speeldag HGC op een ongenadig pak slaag getrakteerd: 0-9. Het was niet alleen de grootste nederlaag van HGC, maar ook de grootste zege van Oranje-Rood in de Tulp Hoofdklasse. Bij Rotterdam passeerde aanvaller Jeroen Hertzberger de grens van vierhonderd officiële doelpunten voor de club.

Den Bosch – Schaerweijde 5-0

Aan de Oosterplas stonden twee ploegen aan de afslag die na twee duels nog op nul punten stonden. Het was uiteindelijk Den Bosch dat de eerste punten van het seizoen behaalde. Hekkensluiter Schaerweijde werd met 5-0 verslagen. Timo Boers was de man van de wedstrijd. Hij pushte drie keer raak uit een strafcorner. Voor Schaerweijde betekende de nederlaag dat de ploeg in de Tulp Hoofdklasse al tien duels op rij niet meer heeft gewonnen (G1 V9). De balans in uitwedstrijden is nog minder. Daarin wacht Schaerweijde al veertien duels op een zege.

Laren – Rotterdam 3-7

Voor het eerst sinds het seizoen 2013-2014 stonden beide ploegen weer tegenover elkaar in de Tulp Hoofdklasse. Net als in de voorgaande acht edities vielen er veel goals, gemiddeld 6,38 per duel, te bewonderen. Het publiek werd in een aantrekkelijke wedstrijd getrakteerd op tien doelpunten. Rotterdam stond na vier kwarten met 7-3 aan de goede kant van de score. Jeroen Hertzberger bereikte een persoonlijke mijlpaal. Hij scoorde zijn 400ste en 401ste officiële treffer in het shirt van Rotterdam (342 in de Tulp Hoofdklasse, zeventien in de play-offs, veertig in de EHL en twee in de Gold Cup).

Met zijn dubbel tegen Laren is Hertzberger nog vijf doelpunten verwijderd van een verbetering van het eeuwige record in de Tulp Hoofdklasse dat met 346 goals op naam staat van Roderick Weusthof. Een domper op de Rotterdamse feestvreugde was de blessure van Tjep Hoedemakers. Na zijn derde doelpunt van de wedstrijd greep hij naar zijn hamstring. Hoedemakers zei na afloop voor de camera van Viaplay te verwachten dat hij enkele weken is uitgeschakeld.

HDM – Klein Zwitserland 1-1

Afgelopen seizoen snoepte HDM in de Haagse derby Klein Zwitserland vier punten af. Dit keer hield HDM opnieuw stand tegen de buren, die na twee duels een honderdprocentscore hadden. De 1-1 betekende voor HDM het eerste punt van het seizoen. De puntendeling is wellicht een teleurstellend resultaat voor Klein Zwitserland, maar de ploeg in wel moeilijk te kloppen. In de laatste vijftien duels in de Tulp Hoofdklasse leed KZ slechts drie nederlagen (W6 G6).

HGC – Oranje-Rood 0-9

Het was een speciale avond voor Oranje-Rood in Wassenaar. De fusieclub speelde zijn 150ste wedstrijd in de Tulp Hoofdklasse en zette dat jublieum extra luister bij door de grootste overwinning ooit op het hoogste niveau te boeken. De zege leverde Oranje-Rood ook nog de voorlopige koppositie in de Tulp Hoofdklasse op.

Aan HGC-kant liet het gemis van doelman Sam van der Ven zich voelen. De geblesseerde Van der Ven werd onder de lat vervangen door Daan Taphoorn, die deze zomer overkwam van Amsterdam. Voor hem was er geen houden aan, ook niet voor verdediger Devindar Walmiki. De Indiër begon zaterdag aan zijn derde seizoen bij ploeg uit Wassenaar die een punt heeft uit drie wedstrijden.

Amsterdam – Pinoké 1-4

Zonder de nog steeds geblesseerde strafcornerspecialist Alexander Hendrickx en aanvaller Miles Bukkens behield Pinoké ook na de derde speelronde een honderdprocentscore. Met 4-1 zege in de Bosderby op Amsterdam evenaarden de Steekneuzen een clubrecord. Inclusief vorig seizoen boekte de ploeg van coach Jesse Mahieu de vijfde opeenvolgende overwinning. Dat deed de ploeg eerder in de periodes mei-oktober 2020 en oktober 2020-februari 2021. Amsterdam incasseerde de tweede nederlaag van het seizoen en heeft na drie competitieduels slechts drie punten.

Reageer