HK Dames: SCHC grijpt naast record, eerste punt voor Bloemendaal | Hoofdklasse Hockey Nederland

HK Dames: SCHC grijpt naast record, eerste punt voor Bloemendaal

De dames van SCHC hebben zondag op eigen veld met 4-3 verloren van Amsterdam. Het was voor de ploeg uit Bilthoven de eerste nederlaag na een ongeslagen reeks van 49 duels. Hierdoor liep SCHC een evenaring van het hoofdklasserecord van Den Bosch mis, dat vijftig competitiewedstrijden zonder nederlaag bleef. Bloemendaal behaalde het eerste punt van het seizoen dankzij de 2-2 tegen HDM.

HDM – Bloemendaal 2-2

Na een beroerde start met drie nederlagen op rij heeft Bloemendaal het eerste punt van het seizoen gepakt. Mede dankzij twee doelpunten van Rosalie Rosman eindigde het duel in 2-2. Het was het eerste gelijkspel van Bloemendaal in Den Haag sinds 26 maart 2016, eveneens een 2-2, waarna zeven nederlagen volgden. HDM speelde voor de tweede keer gelijk dit seizoen, maar is nog steeds ongeslagen na vier wedstrijden.

Hurley – Den Bosch 0-1

Een doelpunt van Babs Reijnen was voldoende voor de overwinning van Den Bosch op Hurley. Hurley dacht na rust nog op 1-1 te komen, maar de scheidsrechter had al gefloten voor een strafcorner, die uiteindelijk niets opleverde. Door de zege is de Bossche formatie, dat aantrad zonder de Belgische Charlotte Englebert, al 23 wedstrijden op rij ongeslagen in de Tulp Hoofdklasse Dames (W19 G4).

Oranje-Rood – HGC 1-1

Madelief de Beer heeft ijs door de aderen stromen. Net als eerder tegen Bloemendaal mocht ze ook tegen HGC in de slotminuut van de wedstrijd een strafbal nemen. En net als tegen Bloemendaal was haar inzet vanaf de stip raak. Ze bezorgde haar ploeg op de valreep een punt tegen HGC, dat al na tien minuten op voorsprong was gekomen via een rake strafcorner van Lola Riera. Met een zege, een gelijkspel en twee nederlagen verloopt de start van de competitie nogal stroef voor HGC, dat play-offambities heeft.

Pinoké – Tilburg 2-1

Tilburg sloot het eerste dubbelweekend van het seizoen af met twee nederlagen. Na het verlies tegen Rotterdam (1-2) vrijdag verloor de ploeg met dezelfde cijfers de uitwedstrijd op Pinoké, dat de tweede zege van het seizoen boekte. De Steekneuzen sloten alle drie de onderlinge duels met Tilburg op het hoogste niveau af met drie punten.

Rotterdam – Kampong 0-2

Rotterdam kon de overwinning van afgelopen vrijdag op Tilburg geen vervolg geven. In eigen huis werd met 2-0 verloren van Kampong. De Utrechtse formatie is hierdoor al acht wedstrijden zonder nederlaag tegen Rotterdam (W6 G2). Met de zege maakte Kampong ook een einde aan de reeks van twee opeenvolgende verliespartijen.

SCHC – Amsterdam 3-4

In de herhaling van de finale om de landstitel van afgelopen seizoen stapte Amsterdam opnieuw als winnaressen van het veld. Vier verschillende speelsters scoorden voor de landskampioen. Amsterdam-aanvoerder Fay van der Elst maakte haar zesde doelpunt van het seizoen. Het was voor SCHC, dat zonder de zieke Yibbi Jansen speelde, de eerste competitienederlaag sinds 24 april 2021 toen Den Bosch in Bilthoven met 3-2 won.

Reageer