HK Dames: mijlpaal voor Yibbi Jansen, Amsterdam scoort erop los | Hoofdklasse Hockey Nederland

HK Dames: mijlpaal voor Yibbi Jansen, Amsterdam scoort erop los

De dames van Bloemendaal hebben de rode lantaarn in de Tulp Hoofdklasse Dames overgedragen aan Tilburg. Bloemendaal pakte zondag op eigen veld het tweede punt van het seizoen dankzij de 1-1 tegen Kampong. Pinoké zette een clubrecord neer na de 5-2 zege op Rotterdam. Amsterdam en Den Bosch versloegen respectievelijk Oranje-Rood (6-0) en HDM (4-2).

HGC – Hurley 0-0

Het loopt nog niet bij HGC, dat Eva Drummond moest missen vanwege een blessure. De ploeg met play-offambities opende de competitie nog met 2-1 zege op Tilburg, maar in de drie daaropvolgende wedstrijden bleef een overwinning uit. Ook van Hurley werd niet gewonnen. Het duel eindigde onbeslist en zonder doelpunten. De beste kans in de wedstrijd was voor Hurley. De strafcorner van Gitte Michels werd echter van de lijn geplukt.

Tilburg – SCHC 0-3

Yibbi Jansen bewees bij haar terugkeer opnieuw direct haar waarde voor SCHC. De afgelopen twee wedstrijden ontbrak ze vanwege ziekte. Met een benutte strafcorner en strafbal legde Jansen de basis voor de 3-0 zege in en tegen Tilburg. Dankzij haar twee treffers staat ze nu op honderd officiële doelpunten voor SCHC. Sinds het seizoen 2019-2020 maakte Jansen 77 goals in de Tulp Hoofdklasse, zes in de play-offs, drie in de Euro Hockey League en veertien in het bekertoernooi. Ze is na Caia van Maasakker (218 doelpunten) en Ginella Zerbo (128) de derde speelster van SCHC die de grens van honderd officiële doelpunten bereikt sinds de ploeg op het hoogste niveau uitkomt. De ploeg uit Bilthoven boekte haar derde zege in vijf competitieduels. Tilburg is nog zonder overwinning.

Amsterdam – Oranje-Rood 6-0

Koploper Amsterdam had weinig moeite met het gepromoveerde Oranje-Rood. Het werd in het Wagener Stadion 6-0 voor de landskampioen. Al na negen minuten leidde Amsterdam met 3-0 voor wie Felice Albers en Fiona Morgenstern elk twee keer scoorde. Inclusief afgelopen seizoen is Amsterdam al negentien competitieduels op rij zonder nederlaag (W13 G6). Op eigen veld duurt de ongeslagen reeks veertien wedstrijden, waarin Amsterdam 56 doelpunten maakte, een gemiddelde van vier goals per wedstrijd.

Bloemendaal – Kampong 1-1

Hoewel Bloemendaal nu al vijftien duels zonder zege is, verliet de ploeg van Jeroen Visser de laatste plaats in de Tulp Hoofdklasse dankzij de puntendeling met Kampong (1-1). De gelijkmaker van Rosalie Rosman maakte een einde aan een reeks van vijf wedstrijden op eigen veld waarin niet werd gescoord: 0-4 Amsterdam, 0-0 Pinoké, 0-3 SCHC, 0-6 SCHC en 0-4 Hurley. Het was voor Kampong de eerste puntendeling van het seizoen.

Den Bosch – HDM 4-2

Het koppel Frédérique Matla en Joosje Burg speelde een belangrijke rol in de 4-2 zege van Den Bosch op HDM. Matla opende de score na een fraaie solo en bereidde beide doelpunten van Burg voor. Burg bereikte met haar eerste treffer de persoonlijke mijlpaal van vijftig doelpunten in dienst van Den Bosch. De spits staat inmiddels op zes doelpunten dit hoofdklasseseizoen. En, opvallend al deze treffers werden gescoord uit voorbereidend werk van Matla. Het verlies betekende voor HDM de eerste nederlaag van het seizoen. Den Bosch is al 24 duels op rij ongeslagen.

Pinoké – Rotterdam 5-2

Met de 5-2 zege op Rotterdam zette Pinoké een clubrecord in de boeken. Nog niet eerder won de ploeg vanaf de competitiestart drie thuisduels op rij. Op eigen veld is Pinoké al acht duels ongeslagen (W6 G2). Deze huidige reeks is ook een clubrecord. Toch had de ploeg van coach Daan Sabel de handen vol aan Rotterdam, dat een 2-0 achterstand repareerde. Uiteindelijk trok Pinoké aan het langste eind en steeg naar de vierde plaats op de ranglijst.

Reageer