HK Heren: Oranje-Rood blijft foutloos, clubrecord voor Pinoké na zege | Hoofdklasse Hockey Nederland

HK Heren: Oranje-Rood blijft foutloos, clubrecord voor Pinoké na zege

Oranje-Rood is na vier speeldagen in de Tulp Hoofdklasse Heren nog foutloos. De koploper won zaterdag op eigen veld met 4-2 van Amsterdam en boekte daarmee zijn vierde zege van het seizoen. Landskampioen Pinoké klopte Laren thuis met 4-0 en vestigde een nieuw clubrecord. Kampong won de topper tegen Rotterdam met 1-2.

Rotterdam – Kampong 1-2

Met zijn eerste doelpunt van het hoofdklasseseizoen besliste Duco Telgenkamp het duel tegen Rotterdam in het voordeel van Kampong. De Utrechters, die Jonas de Geus moesten missen, zetten daarmee de goede flow voort van het EHL-weekend waar de ploeg vorige week onder meer titelhouder Bloemendaal versloeg en zich plaatste voor de kwartfinales van het belangrijkste Europese clubtoernooi. Rotterdam, dat de eerste drie competitieduels had gewonnen, kwam snel op voorsprong uit een strafcorner van Justen Blok. De Rotterdammers hoopten de eerste zege op Kampong sinds 2019 te boeken, maar na rust bezorgden Jip Janssen – zijn vijfde velddoelpunt in de Tulp Hoofdklasse – en Telgenkamp Kampong de tweede zege in drie competitieduels.

Oranje-Rood – Amsterdam 4-2

Met de 4-2 zege op Amsterdam evenaarde Oranje-Rood een clubrecord. De Eindhovense formatie won voor de vijfde maal op rij in de Tulp Hoofdklasse. Dat deed Oranje-Rood al eerder twee keer in 2017 en in de periode september-oktober 2018. De Nieuw-Zeelander Sam Lane was opnieuw belangrijk voor Oranje-Rood. Hij was verantwoordelijk voor zowel de 1-0 als de 2-1. Daarmee heeft Lane in zijn laatste tien competitieduels voor Oranje-Rood gescoord: de laatste zes duels van vorig seizoen en de eerste vier van dit seizoen. Hij maakte in die reeks veertien doelpunten. Amsterdam moest alweer de derde nederlaag in vier competitieduels slikken. Beide Amsterdamse treffers werden gemaakt door clubtopscorer en aanvoerder Boris Burkhardt.

Bloemendaal – Den Bosch 2-1

Met de 2-1 zege op Den Bosch heeft Bloemendaal een mogelijke crisis de kop ingedrukt. Na de competitienederlaag tegen Rotterdam (4-2) en de uitschakeling in de EHL lag een mislukte start van het seizoen op de loer. Den Bosch kwam nog wel op voorsprong via Max Kreft, maar dankzij de buitenlandse aanwinsten Zach Wallace en Marc Miralles bleven de punten op ‘t Kopje. Op eigen veld zijn de Mussen achttien duels ongeslagen in competitieverband (W15 G3). Den Bosch incasseerde zijn derde nederlaag in vier wedstrijden.

Klein Zwitserland – HGC 1-2

Na de historische nederlaag vorige week tegen Oranje-Rood (0-9) kwam HGC in Den Haag tegen Klein Zwitserland veel beter voor de dag. De ploeg van coach Bram Lomans won met 2-1 en boekte zodoende de eerste zege van het seizoen. Het was de eerste overwinning van HGC sinds 30 april 2023 toen met 3-2 werd gewonnen van Den Bosch. Klein Zwitserland liep tegen de eerste nederlaag van het seizoen op.

Pinoké – Laren 4-0

Met twaalf punten uit vier wedstrijden kent Pinoké een meer dan prima competitiestart. Samen met Oranje-Rood is de landskampioen de enige ploeg met een honderdprocentscore. Het gepromoveerde Laren werd in het Amsterdamse Bos getrakteerd op een 4-0 nederlaag. Daarmee boekte de ploeg van coach Jesse Mahieu de zesde zege op rij, een clubrecord. In de periode mei-oktober 2010 en oktober 2020-februari 2021 won de Pinoké vijf wedstrijden.

Schaerweijde – HDM 3-4

Het duel tussen de twee minst scorende ploegen liep uit op een waar spektakelstuk met in totaal zeven doelpunten. De kelderkraker kende een vliegende start met drie goals in zes minuten. Na twee kwarten leidde Schaerweijde met 3-1. De hekkensluiter in de Tulp Hoofdklasse Heren leek op weg naar de eerste zege van het seizoen, maar na rust waren de rollen omgedraaid. In de slotfase trok HDM niet alleen de stand gelijk, maar ging de ploeg er ook nog met de zege vandoor. Het is de eerste driepunter van het seizoen voor de Haagse formatie. Schaerweijde blijft na vier wedstrijden nog op de hatelijke nul staan.

Reageer