HK Heren: Amsterdam zakt naar dieptepunt, clubrecord Oranje-Rood | Hoofdklasse Hockey Nederland

HK Heren: Amsterdam zakt naar dieptepunt, clubrecord Oranje-Rood

Ook na de vijfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren hebben Oranje-Rood en Pinoké nog geen punten laten liggen. Koploper Oranje-Rood won donderdagavond met 5-1 op bezoek bij het gepromoveerde Laren en landskampioen Pinoké rekende in de topper af met Rotterdam (2-1). Kampong leed in en tegen Den Bosch een ruime nederlaag (4-1)

Amsterdam – Klein Zwitserland 1-4

Voor de veertigste keer stonden beide ploegen tegenover elkaar in Amsterdam en voor twaalfde keer stapte Klein Zwitserland in het Wagener Stadion met een zege van het veld. De Haagse ploeg maakte vier doelpunten, terwijl in de vier duels ervoor Klein Zwitserland in totaal slechts vijf keer had gescoord. Amsterdam leed voor de vierde keer op rij in eigen huis een nederlaag en zette hiermee een negatief clubrecord in de boeken. De ploeg van coach Taco van den Honert was al bezig aan de slechtste seizoenstart sinds de invoering van de Hoofdklasse, vijftig jaar geleden. Amsterdam blijft tiende. Klein Zwitserland is de nummer drie van de Tulp Hoofdklasse.

Den Bosch – Kampong 4-1

Den Bosch boekte voor het eerst sinds 3 november 2019 weer een thuiszege op Kampong, dat de tweede nederlaag leed in vier duels. De historie leerde dat duels tussen beide ploegen vaak doelpuntrijk zijn en dat was ook donderdagavond het geval. Er vielen in totaal vijf doelpunten, precies het gemiddelde van de 29 voorgaande onderlinge duels. Jip Janssen zette Kampong nog wel op voorsprong met zijn 98ste doelpunt uit een strafcorner, maar na twee kwarten had Den Bosch de achterstand al omgebogen in een voorsprong die het na rust niet meer uit handen gaf. Timo Boers sleepte zijn vijfde treffer van het seizoen binnen.

HDM – Bloemendaal 2-4

Tot twee kee toe nam HDM een voorsprong en mocht de Haagse formatie hopen op de eerste overwinning op Bloemendaal voor eigen publiek sinds 19 november 1989 toen HDM met 3-2 won. De drie punten gingen uiteindelijk toch naar Bloemendaal dat met 4-2 de winst naar zich toe trok. Met de tweede zege op rij klom Bloemendaal naar de vierde plaats op de ranglijst. HDM is terug te vinden op een negende plek.

HGC – Schaerweijde 4-1

Ondanks een voorsprong slaagde Schaerweijde er niet in punten over te houden aan het bezoek aan HGC. Hierdoor wacht de hekkensluiter al twaalf duels op een driepunter (G1 V11). Buiten Zeist is de ploeg al vijftien competitieduels op rij zonder winst (G1 V14). HGC is na de tweede zege op rij, na de historische 9-0 nederlaag tegen Oranje-Rood, opgeklommen naar de zesde plaats op de ranglijst.

Laren – Oranje-Rood 1-5

Het eerste duel ooit tussen beide ploegen in de Tulp Hoofdklasse werd een prooi voor koploper Oranje-Rood. De zege betekende een nieuw clubrecord voor de fusieclub. De ploeg won al zes wedstrijden op rij in de Tulp Hoofdklasse. Na negentien minuten leidde de Eindhovense formatie al met 4-0 en leek een monsterscore in de maak. Een van de uiteindelijk vijf treffers kwam op naam van Sam Lane. De Nieuw-Zeelander maakte zijn zevende doelpunt van het seizoen. In elk van zijn laatste elf duels voor Oranje-Rood was Lane trefzeker. In die reeks maakte hij vijftien goals.

Pinoké – Rotterdam 2-1

De topper tussen de nummers twee en drie van de ranglijst eindigde in een zege voor de landskampioen. Het was voor Pinoké de zesde zege op rij in een thuiswedstrijd in de Tulp Hoofdklasse en dat betekende een evenaring van het clubrecord uit de periode november 1996-mei 1997. Net als Oranje-Rood is Pinoké, dat aantrad zonder de geblesseerden Alexander Hendrickx, Miles Bukkens en Niek Merkus, nog zonder puntenverlies na vijf speeldagen. Door de tweede nederlaag op rij zakte Rotterdam van de derde naar de vijfde plek.

Reageer