Joosten naar Den Bosch, Tilburg loopt leeg | Hoofdklasse Hockey Nederland

Joosten naar Den Bosch, Tilburg loopt leeg

Romee Joosten is de nieuwste toevoeging aan de selectie van de vrouwen van HC ’s- Hertogenbosch. De 21-jarige verdedigster komt over van HC Tilburg. Ze heeft een contract getekend voor drie seizoenen.

Joosten speelde voorheen al voor de jeugd van de club aan de Oosterplas. In 2019 ging ze naar Tilburg, waar ze drie seizoenen in het vaandelteam speelde. “Den Bosch is voor mij bekend terrein. In de jeugd wilde ik niets liever dan in dames 1 spelen. Ik ben superblij dat ik alsnog de overstap maak. Ik hoop bij Den Bosch het beste uit mezelf te halen en iedere week met het team te strijden voor de punten.”

“Het is super dat ze zich weer bij ons voegt”, vertelt tophockeylid Vera Vorstenbosch. “Romee is een mooie toevoeging aan de selectie voor de komende jaren. Haar mentaliteit en het harde werken passen helemaal bij ons.”

Leegloop bij Tilburg
Niet alleen Romee Joosten vertrekt bij Tilburg. Donja Zwinkels, Jeske van Bavel, Maddy Hinch en Ireen van den Assem hebben aangekondigd te stoppen. Ook gaan de Argentijnse Vicky Sauze en Julieta Jankunas gaan terug naar Argentinië. Zij bereiden zich voor op de Spelen van 2024.

Toevoeging A-spelers

Naast Joosten schuiven ook twee A-spelers door: Babs Reijnen en Anouk Brouwer. De selectie is daarmee voor komend seizoen rond. “Babs en Anouk hebben allebei veel groei laten zien in hun spel en rol bij A1. Babs won laatst al met dames 1 de Euro Hockey League.”

Foto: Studio Robert Sanders

Reageer