Spaanse tophockeyer Miralles naar Bloemendaal | Hoofdklasse Hockey Nederland

Spaanse tophockeyer Miralles naar Bloemendaal

Marc Miralles zal de komende seizoenen deel uit van Heren 1 van Bloemendaal. De 25-jarige Spanjaard is een van de captains van het Spaanse nationale team en komt over van RC Polo. De international speelt op het middenveld, maar is aanvallend ingesteld.

Marc Miralles kent de glorierijke historie van Bloemendaal. ,,Bloemendaal is een van de succesvolste hockeyclubs ter wereld. Ik wil graag meehelpen om komend seizoen de EHL weer te winnen en natuurlijk ook om het kampioenschap terug te brengen naar de club”, aldus Miralles.

Michiel Hilders, Commissie Tophockey HC Bloemendaal: ,,We zagen Marc in actie tijdens het WK en waren onder de indruk van zijn prestaties. Onze coaches Rick en Santi hebben vervolgens contact gehad met Max Caldas, de bondscoach van het Spaans nationale elftal. Max kent Bloemendaal goed vanuit zijn verleden als bondscoach van Oranje”.

Marc Miralles: ,,Max zei dat het een goede stap voor mij zou zijn. Hij is enthousiast over Bloemendaal, de spelers en de mensen daar. Het is fijn dat hij mijn beslissing ondersteunde”.

Michiel Hilders: ,,Met de komst van Marc is onze selectie voor volgend jaar nagenoeg rond. Hij brengt in aanvallend opzicht precies waar we naar op zoek waren en biedt ons extra mogelijkheden met de corner. We zijn ervan overtuigd dat we met onze nieuwe aanwinsten weer een uitstekend team hebben staan, waarmee we voor de prijzen gaan strijden”. Eerder werd al bekend dat de Engelsman Zach Wallace en Wiegert Schut naar Bloemendaal komen.

Foto: Koen Suyk

Reageer