Eva de Goede - Hoofdklasse Hockey Nederland
24

Eva de Goede

24

Eva de Goede

Lengte
1,69 m
Leeftijd
33
Huidige team
Eerdere teams
Seizoen
2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2023, 2022
Nationaliteit
ned Nederland
Positie
Middenvelder

Biografie

Eva de Goede is een van ‘s werelds beste hockeysters. Tweemaal won zij Olympisch Goud met het Nederlands elftal. Daarnaast werd zij meerdere malen verkozen tot FIH speelster van het jaar. In 2019 won zij met Amsterdam de Europese en Nederlandse titel op het veld. De snelle middenveldster heeft een goed overzicht en is een drijvende kracht bij Amsterdam. Toch maakte de Goede in 2021 bekend een transfer te maken naar de tot dan toe strijdende degradatie club HGC. In datzelfde jaar werd de Goede voor de derde keer Olympisch kampioen.

Later in 2021 sloeg het noodlot voor de Goede toe. In een interland met België, stapte zij verkeerd en raakte zwaar geblesseerd. Eva de Goede liep een kruisband en een meniscus blessure op die haar lange tijd aan de kant zouden houden.

Palmares Club

 Landskampioen Amsterdam: 2013, 2019

 Europees kampioen Amsterdam: 2019

Palmares Oranje

 Wereldkampioenschap 2022, Amsterdam & Spanje

 FIH Pro League 2022

Olympische Spelen 2021, Tokyo 

 Europees Kampioenschap 2021, Amstelveen

FIH Pro League 2021, Amsterdam

EK Hockey 2019, Antwerpen

FIH Pro League 2019, Amsterdam

Champions trophy 2018, Changzhou

WK Hockey 2018, Londen

Olympische Spelen 2016, Rio de Janeiro

Champions Trophy 2016, Londen

EK Hockey 2015, Londen

Champions Trophy 2014, Mendoza

WK Hockey 2014, Den Haag

EK Hockey 2013, Boom

Olympische Spelen 2012, Londen

Champions Trophy 2012, Rosario

Champions Trophy 2011, Amsterdam

EK Hockey 2011, Monschengladbach

WK Hockey 2010, Rosario

Champions Trophy 2010, Notthingham

 EK Hockey 2009, Amstelveen

 Champions Trophy 2009, Sydney

 Olympische Spelen 2008, Peking

Champions Trophy 2008, Monchengladbach

Champions Trophy 2007, Quilmes

 Champions Trophy 2006, Amstelveen

Eva de Goede speelde in 2016 al voor Amsterdam.
Eva de Goede speelde in 2016 al voor Amsterdam. Foto: Roel Ubels

Eva de Goede in actie tegen Spanje.

Eva de Goede raakte zwaar geblesseerd in de ontmoeting tegen België.
Eva de Goede raakte zwaar geblesseerd in de ontmoeting tegen België. Foto: Roel Ubels