HK Dames: Kampong verslaat HGC, Pinoké vierde na zege op Oranje-Rood | Hoofdklasse Hockey Nederland

HK Dames: Kampong verslaat HGC, Pinoké vierde na zege op Oranje-Rood

De topdrie in de Tulp Hoofdklasse Dames heeft op de zevende speeldag de volle buit gepakt. Koploper Amsterdam versloeg zondag HDM met 4-2. Nummer twee Den Bosch was met 4-1 te sterk voor Bloemendaal en SCHC, dat derde staat, rekende af met Rotterdam (5-0). Pinoké nam de vierde plaats op de ranglijst over van HDM na een 3-1 zege op Oranje-Rood.

Tilburg – Hurley 1-2

Na drie wedstrijden zonder zege pakte Hurley weer drie punten. In en tegen Tilburg werd het 1-2. Door de overwinning houdt Hurley zicht op de vierde plek. De ploeg van coach Robbert van de Peppel staat zesde en het verschil met plaats vier is slechts een punt. De druiven zijn zuur voor Tilburg, dat hekkensluiter blijft met twee punten uit zeven duels. Samen met Bloemendaal is Tilburg de enige ploeg nog zonder overwinning dit seizoen.

Amsterdam – HDM 4-2

Het 750ste duel van HDM op het hoogste niveau eindigde in een nederlaag (W253 G167 V330). De Haagse formatie van coach Ivar Knötschke knokte zich na een 2-0 achterstand knap naar 2-2, maar uiteindelijk trok koploper Amsterdam aan het langste eind. Clubtopscorer Fay van der Elst pikte een doelpunt mee en staat inmiddels op negen treffers. Inclusief vorig seizoen is Amsterdam al 21 competitieduels op rij zonder nederlaag (W15 G6). HDM zakte door het verlies een plek naar de vijfde positie.

Den Bosch – Bloemendaal 4-1

Opnieuw bereikte Frédérique Matla een persoonlijke mijlpaal. Na haar 200ste officiële doelpunt in het shirt van Den Bosch afgelopen vrijdag maakte de international twee dagen later haar 150ste treffer in de Tulp Hoofdklasse. Daarna volgde ook de 151ste goal en daarmee bepaalde Matla de eindstand van het duel op 4-1. Door de overwinning blijft Den Bosch in het spoor van Amsterdam. Beide ploegen hebben negentien punten, maar is het doelsaldo van Amsterdam beter. Inmiddels is Den Bosch 26 competitiewedstrijden ongeslagen. Bloemendaal, de nummer elf op de ranglijst, wacht al zeventien duels op een driepunter (G5 V12).

HGC – Kampong 1-2

HGC is er niet in geslaagd de slechte reeks te doorbreken. Voor de zesde competitiewedstrijd op rij kwam de Wassenaarse ploeg niet tot winst. De 1-2 tegen Kampong betekende de vierde nederlaag voor HGC in zeven duels. Noor van den Nieuwenhof bezorgde met een benutte strafcornervariant haar ploeg de derde zege van het seizoen. Met tien uit zeven voert Kampong het rechterrijtje aan en bedraagt de achterstand op plek vier slechts twee punten.

Pinoké – Oranje-Rood 3-1

Pinoké klom naar die felbegeerde vierde plaats ten koste van HDM. De Steekneuzen bogen een 1-0 achterstand tegen Oranje-Rood uiteindelijk om in een 3-1 overwinning. Hierdoor is de ploeg van coach Daan Sabel al negen wedstrijden op rij op eigen veld ongeslagen (W7 G2). Voor Oranje-Rood eindigde de vierde uitwedstrijd van het seizoen in nul punten. De Eindhovense ploeg won slechts twee van haar laatste negentien optredens op vreemde bodem (G6 V11).

SCHC – Rotterdam 5-0

SCHC had weinig te duchten van Rotterdam. In Bilthoven stond na het eindsignaal een uitslag van 5-0 op het bord. De openingstreffer werd gemaakt door Pien Dicke. Het was voor de aanvalster haar vijftigste doelpunt voor SCHC. Clubtopscorer Yibbi Jansen maakte haar zesde doelpunt van het seizoen. Met dertig tegentreffers is Rotterdam de meest gepasseerde defensie in de Tulp Hoofdklasse.

Reageer