HK Dames: Den Bosch pakt koppositie, Amsterdam morst punten | Hoofdklasse Hockey Nederland

HK Dames: Den Bosch pakt koppositie, Amsterdam morst punten

Den Bosch is de nieuwe koploper in de Tulp Hoofdklasse Dames. Op de achtste speeldag was de Bossche formatie met 6-1 te sterk voor Rotterdam. Tilburg en Bloemendaal boekten zondag elk hun eerste zege van het seizoen. Amsterdam liep tegen het tweede puntenverlies van het seizoen op. In Utrecht kwam de landskampioen niet verder dan 0-0 tegen Kampong.

Kampong – Amsterdam 0-0

Op de Klapperboom werd niet gescoord, maar de mogelijkheden op een doelpunt waren er wel degelijk. Met name Kampong kreeg meer kansen dan de koploper. Bente van der Veldt had wellicht de beste mogelijkheid voor de Utrechtse ploeg, maar ze raakte de bal maar half. Amsterdam was niet op volle sterkte naar Utrecht afgereisd. Sabine Plönissen, Marijn Veen en Alessia Norbiato ontbraken in de wedstrijdselectie. Het zorgde ervoor dat Charlotte Adegeest haar hoofdklasserentree maakte. De huidig teamarts van de ploeg had in 2021 afscheid van tophockey genomen. Door de tweede puntendeling van het seizoen kan Amsterdam zondag de koppositie verliezen aan Den Bosch.

Hurley – Pinoké 1-0

Het duel tussen twee kanshebbers op de felbegeerde vierde plaats in de Tulp Hoofdklasse werd gewonnen door Hurley. Het was de vijftiende zege van de Bosuilen in de Bosderby op Pinoké. Het enige doelpunt werd gemaakt door Romée Corver. Het was haar eerste treffer van het seizoen. Pinoké presteert matig in uitwedstrijden. De ploeg van coach Daan Sabel won geen enkele van de laatste twaalf uitduels. De laatste zege op vreemde bodem dateert van 2 oktober 2022. Ruim een jaar geleden werd HGC met 2-1 verslagen. Door de vierde nederlaag van het seizoen zakte Pinoké naar de vijfde plaats.

Oranje-Rood – SCHC 0-6

Oranje-Rood won nog nooit van SCHC en dat lukte ook zondag niet. SCHC was veel beter dan de Eindhovense tegenstander. Yibbi Jansen maakte vier van de zes Bilthovense treffers. Met tien doelpunten neemt Jansen de leiding in het topscorersklassement. Door de zege is SCHC al 34 uitwedstrijden ongeslagen. Het record is in handen van Den Bosch en staat op 35. SCHC blijft derde. Oranje-Rood zakt van de negende naar de elfde plaats.

Rotterdam – Den Bosch 1-6

Door het puntenverlies van Amsterdam kon Den Bosch bij winst in en tegen Rotterdam de koppositie overnemen. En daar slaagde de ploeg van coach Marieke Dijkstra ook in. Het werd 6-1 mede dankzij drie doelpunten van Maartje Krekelaar. Door de overwinning is Den Bosch al 27 wedstrijden op rij ongeslagen in de Tulp Hoofdklasse Dames. Rotterdam is na de zesde nederlaag van het seizoen de nieuwe hekkensluiter.

Bloemendaal – HGC 2-1

Zeventien wedstrijden moest Bloemendaal erop wachten, maar zondag was het dan eindelijk zover. De ploeg van coach Jeroen Visser pakte de volle buit. HGC werd op ‘t Kopje met 2-1 verslagen. Het was de vijfde nederlaag in acht duels waardoor de Wassenaarse ploeg naar een tiende plaats op de ranglijst zakte. Bloemendaal maakte daarentegen een sprong van plek elf naar positie acht.

HDM – Tilburg 0-2

Net als Bloemendaal boekte Tilburg de eerste overwinning van het seizoen. In Den Haag werd HDM met 2-0 verslagen. Beide treffers kwamen op naam van Mikki Roberts. Zij is met een totaal van zeven doelpunten de meest trefzekere speelster van Tilburg in het nog prille hoofdklassebestaan van de club. Door de zege steeg Tilburg van de laatste naar de negende plaats. HDM blijft op plek zes.

Reageer