HK Heren: Bloemendaal wint Klassieker, Oranje-Rood te sterk voor Rotterdam | Hoofdklasse Hockey Nederland

HK Heren: Bloemendaal wint Klassieker, Oranje-Rood te sterk voor Rotterdam

Op de zevende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren heeft Oranje-Rood de topper met Rotterdam met ruime cijfers gewonnen. In Eindhoven stond na vier kwarten een eindstand van 6-3 op het bord. Hekkensluiter Schaerweijde boekte de eerste zege van het seizoen door Laren met 1-0 te verslaan.

Oranje-Rood – Rotterdam 6-3

Oranje-Rood bevestigde zijn reputatie als meest productieve ploeg in de Tulp Hoofdklasse Heren. Rotterdam werd met 6-3 verslagen. De Eindhovense ploeg heeft na zeven duels al dertig doelpunten gemaakt. Oranje-Rood-aanvaller Sam Lane, die tijdens de vorige speelronde voor het eerst sinds elf speelronden niet tot scoren kwam, maakte twee doelpunten en tilde daarmee zijn totaal naar negen. Ook Thibeau Stockbroekx en Gijs van Merriënboer maakten elk twee doelpunten. Aan Rotterdamse kant is Jeroen Hertzberger nog twee doelpunten verwijderd van een verbetering van het eeuwige doelpuntenrecord in de Hoofdklasse. Dat staat met 346 goals nu nog op naam van Roderick Weusthof.

Laren – Schaerweijde 0-1

Voor het eerst sinds het seizoen 2013-2014 stonden beide ploegen in de Tulp Hoofdklasse Heren tegenover elkaar. Het werd een historische ontmoeting. Laren verloor voor de eerste keer op eigen veld van Schaerweijde. De winnende treffer viel al na drie minuten en kwam van de stick van Pepijn Leenhouts. Het betekende voor de hekkensluiter de eerste zege en daarmee ook de eerste punten van het seizoen. De achterstand op Laren en HDM is geslonken naar een punt.

HDM – Den Bosch 1-2

In de hoofdklassehistorie eindigde een wedstrijd tussen HDM en Den Bosch nog nooit in een gelijkspel en dat was zondag ook niet het geval. Den Bosch boekte de derde overwinning van het seizoen door in Den Haag met 2-1 te winnen. Door de zege klom de ploeg van coach Nanco Jansonius ten koste van HGC van de achtste naar de zevende plaats. HDM bleef door de vijfde nederlaag in zeven competitieduels op een tiende plek staan.

HGC – Kampong 0-4

Kampong is de nieuwe nummer vier in de Tulp Hoofdklasse Heren. De Utrechtse formatie profiteerde van de nederlagen van concurrenten Rotterdam en Klein Zwitserland. Zelf won Kampong op bezoek bij HGC met 4-0. Drie treffers kwamen op naam van strafcornerspecialist Jip Janssen, die inmiddels op tien doelpunten staat. HGC zakte door de derde nederlaag van het seizoen van de zevende naar de achtste plaats.

Pinoké – Klein Zwitserland 4-2

Met zeven zeges uit zeven duels kan landskampioen Pinoké zich geen betere start van het seizoen indenken. De Steekneuzen wonnen voor eigen publiek met 4-2 van Klein Zwitserland. Het was de eerste zege van Pinoké nadat de vorige vier confrontaties met de Haagse ploeg niet konden worden gewonnen. Klein Zwitserland was gemankeerd afgereisd naar het Amsterdamse Bos. Het kon niet beschikken over Aki Käppeler en Nicolas Keenan. De ploeg miste ook coach Omar Schlingemann die momenteel met Jong Duitsland een toernooi afwerkt in Maleisië. Bovendien nam Marco Miltkau, gekleed in zijn dagelijkse kloffie, plaats in de dug-out. Pinoké kon op zijn beurt geen beroep doen op Miles Bukkens maar verwelkomde de terugkeer van Alexander Hendrickx. De Belg sierde zijn rentree op met een doelpunt. De openingstreffer vanaf de strafbalstip was de honderdste van Hendrickx in het shirt van Pinoké. Ook clubtopscorer Joep Troost was trefzeker. Hij maakte zijn zesde doelpunt van het seizoen.

Amsterdam – Bloemendaal 0-1

De 92ste editie van de Klassieker viel in het voordeel van Bloemendaal uit. Het was negende opeenvolgende zege van de Mussen op Amsterdam. In het Wagener Stadion werd het 0-1. Het enige doelpunt werd gemaakt door Marc Miralles. De Spanjaard pushte de toegekende strafbal onberispelijk in de kruising. Miralles kreeg vervolgens de kans op zijn tweede treffer van de wedstrijd. Dit keer kwam Amsterdam-keeper Joren Romijn als winnaar uit de strijd. Hij ranselde de strafbal van Miralles uit het doel. Amsterdam leed voor de vijfde maal op rij een thuisnederlaag, een verlenging van het negatieve clubrecord.

Reageer