HK Dames: cruciale zege Oranje-Rood, weer verlies voor HGC | Hoofdklasse Hockey Nederland

HK Dames: cruciale zege Oranje-Rood, weer verlies voor HGC

Tijdens de vrijdagavondronde in de Tulp Hoofdklasse Dames heeft Oranje-Rood een belangrijke zege geboekt. In eigen huis werd vrijdag met 4-2 gewonnen van hekkensluiter Rotterdam. HGC incasseerde de zesde nederlaag van de competitie. Koploper Den Bosch was in Wassenaar met 0-4 te sterk. In de strijd tussen de play-offkandidaten verloor Pinoké met 2-1 van HDM, dat de nieuwe nummer vier is op de ranglijst.

Amsterdam – Bloemendaal 4-0

Amsterdam maakte haar naam de meest productieve ploeg dit seizoen in de Tulp Hoofdklasse te zijn waar. Bloemendaal werd in het Wagener Stadion met 4-0 aan de kant gezet. De ploeg van coach Teun de Nooijer heeft nu 36 keer gescoord in negen competitiewedstrijden. Met de overwinning verlengde Amsterdam de ongeslagen reeks in de Tulp Hoofdklasse naar 23 wedstrijden. Bloemendaal zakte door de nederlaag van de achtste naar de tiende plaats.

HGC – Den Bosch 0-4

Ook tegen Den Bosch slaagde HGC er niet in de slechte reeks een halt toe te roepen. De 4-0 nederlaag voor eigen publiek betekende voor HGC de vierde verliespartij op rij. Bovendien is de ploeg nu al acht wedstrijden zonder zege en zakte van de tiende naar de elfde plaats. Den Bosch daarentegen is al 28 duels in de Tulp Hoofdklasse ongeslagen. Voor de koploper scoorde Sanne Koolen haar eerste twee doelpunten van het seizoen. Frédérique Matla had ook twee keer kunnen scoren, maar ze miste een strafbal. Met haar tiende doelpunt van het seizoen is Matla nog maar vier treffers verwijderd van haar 300ste goal in haar loopbaan.

Oranje-Rood – Rotterdam 4-2

De eerste onderlinge ontmoeting tussen beide ploegen op het hoogste niveau eindigde in het voordeel van Oranje-Rood. De Eindhovense ploeg was vooraf de minst productieve ploeg met slechts zes goals, maar tegen Rotterdam vond de ploeg van coach Rob Haantjes vier keer het net. Madelief de Beer was opnieuw trefzeker vanaf de strafbalstip. Het was alweer haar vierde doelpunt van het seizoen. Door de zege maakte Oranje-Rood de sprong van de elfde naar de achtste plaats. Rotterdam blijft hekkensluiter na de vijfde nederlaag in de laatste zes competitieduels. Het verschil met HGC, dat nu elfde staat, bedraagt één punt.

Pinoké – HDM 1-2

De strijd tussen de play-offkandidaten werd gewonnen door HDM. Hierdoor verloor Pinoké na een ongeslagen reeks van negen duels weer voor eigen publiek. De Steekneuzen kwamen via Maxime Kerstholt nog wel op voorsprong, maar doelpunten van Millie Giglio en Belén van den Broek bezorgden HDM de volle buit. Door de overwinning en het verlies van Hurley is HDM de nieuwe nummer vier in de Tulp Hoofdklasse. Pinoké zakte van de vijfde naar de zesde plaats.

SCHC – Hurley 2-0

In het duel tussen de nummers drie en vier van de ranglijst kende SCHC een bliksemstart. Al na twintig seconden lag de bal in het Hurley-doel. Yibbi Jansen verzuimde vervolgens de tussenstand te verdubbelen. Haar strafbal werd gekeerd door Maartje Kaptein. De keepster was later wel kansloos op de strafcorner van Jansen, die zodoende haar elfde treffer van het seizoen aantekende. Hurley zakte door de nederlaag van de vierde naar de vijfde plaats. SCHC boekte haar zevende zege in negen duels en verloor slechts een van de laatste 55 competitiewedstrijden.

Tilburg – Kampong 1-1

Kampong behaalde in en tegen Tilburg alweer het achtste punt van het seizoen op vreemde bodem. Daarmee presteert de Utrechtse ploeg beter dan in eigen huis waar tot nu toe ‘slechts’ vier punten werden gepakt. Noor van den Nieuwenhof zette Kampong vanaf de strafbalstip op voorsprong, maar de Belgische aanwinst Louise Versavel voorkwam met haar vierde doelpunt van het seizoen een nederlaag voor Tilburg.

Reageer