HK Heren: eerste puntenverlies voor Pinoké, spektakel in Den Bosch | Hoofdklasse Hockey Nederland

HK Heren: eerste puntenverlies voor Pinoké, spektakel in Den Bosch

De avond waarop Jeroen Hertzberger zich kroonde tot topscorer aller tijden van de Hoofdklasse Heren werd, zorgde Schaerweijde voor een kleine stunt. De hekkensluiter hield zaterdag landskampioen en koploper Pinoké op 1-1. Het duel tussen Den Bosch en HGC, dat in 4-4 eindigde, werd tijdelijk stilgelegd vanwege de hevige regen. Oranje-Rood, Kampong en Bloemendaal boekten ruime zeges.

Klein Zwitserland – Oranje-Rood 1-4

De doelpuntenmachine van Oranje-Rood draaide ook in Den Haag op volle toeren. De meest productieve ploeg in de Tulp Hoofdklasse scoorde vier keer waardoor het totaal na acht wedstrijden op 34 treffers staat. Sam Lane was een van de doelpuntenmakers. De Nieuw-Zeelander is met tien treffers clubtopscorer aan Eindhovense kant. Klein Zwitserland, dat nog steeds geen beroep kan doen op Nicolas Keenan en Aki Käppeler, incasseerde de vierde nederlaag in de laatste vijf duels. Het was tevens de derde verliespartij op rij voor eigen publiek. Hierdoor zakte de ploeg van de zesde naar de zevende plaats op de ranglijst.

Rotterdam – HDM 4-0

Alle ogen waren gericht op Jeroen Hertzberger. Zou hij het doelpuntenrecord aller tijden van Roderick Weusthof, dat op 346 goals staat, kunnen verbreken? Het antwoord was ja. Zes seconden voor het laatste fluitsignaal scoorde Hertzberger zijn 347ste treffer in de Tulp Hoofdklasse Heren. Eerder in de wedstrijd had hij het record van Weusthof al geëvenaard door een strafbal te benutten. Een enorme domper op het record en de 4-0 zege was de blessure van Thijs van Dam. De international viel al na tien uit met waarschijnlijk een lieskwetsuur.

Den Bosch – HGC 4-4

Den Bosch kreeg angstgegner HGC op bezoek. De Bossche formatie verloor de drie voorgaande wedstrijden aan de Oosterplas tegen de ploeg uit Wassenaar. Bij rust leidde HGC met 2-1 waarna de regen roet in het eten gooide. De wedstrijd werd vanwege de hevige regenval stilgelegd en na een halfuur hervat. Den Bosch draaide vervolgens de achterstand om in een voorsprong, maar leek HGC na twee treffers kort na elkaar toch met de drie punten aan de haal te gaan. Met zijn eerste goal van het seizoen voorkwam Thomas Sorsby een vierde nederlaag op rij voor Den Bosch tegen HGC op eigen veld. Den Bosch is door de puntendeling de nieuwe nummer zes in de Tulp Hoofdklasse Heren.

Schaerweijde – Pinoké 1-1

Pinoké liep op de achtste speeldag tegen het eerste puntenverlies van het seizoen op. De koploper kwam op bezoek in Zeist niet verder dan 1-1 tegen Schaerweijde. Thur Stadelmaier zette de hekkensluiter al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na rust maakte Alexander Hendrickx uit een strafcorner gelijk. En daar bleef het bij qua doelpunten. Schaerweijde pakte in de laatste twee duels vier punten en heeft de aansluiting met de concurrentie te pakken. Pinoké behield de koppositie, maar Oranje-Rood is tot op een punt genaderd.

Kampong – Amsterdam 5-2

Voor de zevende keer in de laatste acht ontmoetingen met Amsterdam stapte Kampong als winnaar van het veld. De beslissing in het duel viel pas in het vierde kwart, nadat Kampong voor rust een 2-0 voorsprong had verspeeld. Jip Janssen maakte zijn elfde doelpunt voor de Utrechtse ploeg, die naar de vierde plaats steeg. Boris Burkhardt zorgde voor de complete Amsterdamse productie. Een hattrick werd hem door de neus geboord omdat de bal bij de strafcorner niet buiten de cirkel was gestopt. Overigens bereikte Burkhardt een persoonlijke mijlpaal, want zijn eerste doelpunt was zijn vijftigste in het shirt van de Amsterdammers. Opvallend was dat de broers Noud en Siem Schoenaker, Finn en Brent van Bijnen én Boet en Jelle Phijffer in actie kwamen.

Bloemendaal – Laren 5-2

Voor het eerst sinds het seizoen 2013-2014 troffen Bloemendaal en Laren elkaar weer op ‘t Kopje. Het gepromoveerde Laren hield aan dat laatste bezoek een goed gevoel over, want toen won de ploeg met 2-1. Dit keer waren de rollen omgedraaid, hoewel Laren tot twee keer toe op gelijke hoogte kwam. Na de derde voorsprong van Bloemendaal besliste Dennis Warmerdam met twee doelpunten het duel definitief in het voordeel van de Mussen, die al twintig thuisduels niet hebben verloren. Door de overwinning stijgt Bloemendaal naar de derde plaats.

Reageer